Heb jij ruime ervaring met complexe integratie- en applicatiearchitecturen en veel kennis van SQL en Oracle? Kun je gebruikerswensen vertalen naar robuuste, generieke oplossingen? En wil je met jouw ervaring, kennis en talent de waterschappen in Nederland klaarmaken voor de toekomst? Dan voel jij je als ICT Specialist bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!
 

Locatie

Amersfoort

Aantal uur

32 - 36 uur per week

Salaris

Min € 4611 – Max € 6478

Duik jij in deze uitdaging?

 • Je werkt in het centrum van de Nederlandse watersector
 • Wij helpen je jouw talenten verder te ontdekken
 • Jij deelt jouw unieke expertise
 • Vergroot jouw maatschappelijke impact

Direct solliciteren

Jouw rol

Het landelijk Programma Datastromen verbindt waterschappen en helpt ze bij het invullen van de bestuurlijke ambitie om voorbereid te zijn op de ‘open data’-toekomst. Binnen het programma zorgen we dat alle beschikbare gegevens over de beheergebieden van de waterschappen snel én gestandaardiseerd beschikbaar zijn voor iedereen en voegen we voortdurend nieuwe gegevensstromen. Als ICT Specialist vervul je een spilfunctie in de beschikbaarheid, performance én optimale functionaliteit van onze infrastructuur. Je bent inhoudelijk betrokken en neemt de leiding over complexe wijzigingen en uitbreidingen en stuurt daarbij op kwaliteit en resultaat.

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

 • Ervoor zorgen dat de data van de waterschappen kunnen worden vertaald naar het gezamenlijke gegevensmodel DAMO.
 • Het analyseren van nieuwe gegevensstromen en die vertalen naar ontwikkeltrajecten voor de toekomstige uitbreidingen van het Gegevensknooppunt Waterschappen.
 • Het genereren van een complexe set van mappings met de Enterprise Architect om verschillende standaarden (zoals IMWA, INSPIRE en GWSW) en technieken (zoals RDFTurtle, GeoPackage, GML en GeoJSON) te faciliteren.
 • Het maken en wijzigen van datamodellen in Enterprise Architect
Wil je meer weten over het Programma Datastromen? Kijk dan op de site Gegevensknooppunt Waterschappen | Het Waterschapshuis en  https://damo.hetwaterschapshuis.nl/

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal twee jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met datamodelleren, SQL, FME, PostGIS, Enterprise Architect en Oracle, en bij voorkeur ook XSLT en RDFTurtle.
 • Een zelfstandige, pragmatische en resultaatgerichte instelling. Je bent ook analytisch sterk.
 • Communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit zodat je zelfstandig resultaten kunt behalen in een samenwerkingsverband met 21 waterschappen.
 • Kennis van de watersector, afvalwaterketen, Python en ArcGIS is mooi meegenomen.

Over het Waterschapshuis

Werken bij het Waterschapshuis betekent werken aan complexe projecten op landelijk niveau in een innovatieve omgeving. Binnen het Programma Datastromen werk je samen met een gedreven team van specialisten. Samen met de Technisch Manager en de Technisch Applicatiebeheerder ben je de drijver van deze projecten- en beheerorganisatie en zorg je voor een continue optimalisatie van de infrastructuur waarmee we data laten stromen.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Dick Konings, Programmamanager Datastromen, via 06 10 94 47 88. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via r.dejong@hetwaterschapshuis.nl of 06 38 05 72 34.

Acquisitie naar aanleiding van de vacatures wordt niet op prijs gesteld.
 

Het formulier wordt geladen.