Evenementen, symposia, congressen en andere bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan Het Waterschapshuis of interessant om te delen. 

16 maart 2020 > Geannuleerd, nieuwe datum nog niet bekend

Waterschapsdag

Tijdstip: 13.30 - 17.00 uur
Organisatie: Unie van Waterschappen
Locatie: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag

Aanmelden & meer informatie

17, 18 & 19 maart > Geannuleerd en verplaatst naar 16, 17 & 18 juni 2020

Rioleringsvakdagen, sessie 'Omgaan met extreem weer'

Tijdstip: 10.00 - 18.00 uur
Locatie: Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem

Op 17, 18 & 19 maart 2020 vindt in Gorinchem de 11e editie plaats van de RioleringsVakdagen. Deze vakbeurs richt zich op rioolbeheer en stedelijk watermanagement. STOWA en Stichting RIONED verzorgen op donderdag 19 maart twee sessies ‘Omgaan met extreem weer’.

Tijdens de sessies gaan Kees Broks (STOWA) en Hugo Gastkemper (stichting RIONED) met de aanwezigen in gesprek over de vraag hoe we in stedelijk gebied kunnen omgaan met extreem weer. Ook lichten ze een aantal  kennisproducten toe die antwoorden geven op veelgestelde vragen rond dit thema.

Bekijk hier het programma

Meer informatie & aanmelden

18 maart 2020 > Geannuleerd en verplaatst naar woensdag 17 juni 2020

Waterschap woensdag

Tijdstip: 10.00-18.00 uur
Locatie: Aqua Nederland Vakbeurs, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem

Het jaarlijkse netwerkevenement Aqua Nederland Vakbeurs en Rioleringsdagen is er weer: op 17, 18 en 19 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Met op 18 maart: Waterschap Woensdag.  Dit vindt plaats op de bovenverdieping: Next Level.

De dag is bestemd voor technologen, engineers, assetmanagers, projectleiders, technische managers en beleidsmakers.

Bekijk hier het volledige programma

Een bezoek aan Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen is gratis na voorinschrijving.

Aanmelden

20 maart 2020 > Geannuleerd, nieuwe datum nog niet bekend

Wereld Waterdag-event

Tijdstip: 14:30-18.30 uur
Locatie: Lantarenvenster, Rotterdam
Organisatie: Netherlands Water Partnership, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en Unie van Waterschappen/Blue Deal

Bosbranden in Australië, overstromingen in Indonesië en Brazilië, waterschaarste in Europa… de effecten van klimaatverandering zijn meer voelbaar dan ooit tevoren. We worden overspoeld met een wereldwijde klimaat noodtoestand via televisie en sociale media. Het probleem lijkt soms zo groot dat je het liefst de wereld wilt buiten sluiten. Maar deze situatie wordt niet opgelost door niks te doen. Die betere, duurzame wereld start vandaag. En water kan daarin een centrale rol spelen. Daarom dit Wereld Waterdag-event met als thema Water & Climate Change.

Filmpremière Waterlander

Deze Wereld Waterdag presenteren we de première van de film Waterlanders, een initiatief van Jeannette den Boer en Stefan Coppers. Een jong, ambitieus stel dat hun comfortabele appartement in Amsterdam verruilde voor wereldsteden en -dorpen die dagelijks worden geconfronteerd met wateruitdagingen. Miami, Kenia, Groenland, Mexico, Bangladesh; geen enkel land kan ontsnappen aan de gevolgen van klimaatverandering. Jeannette en Stefan legden hun bevindingen vast, wat resulteerde in een inspirerende film.

Bekijk de trailer

Praat mee

Kijkend naar de duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030 hebben we nog slechts 10 jaar om de transitie naar een duurzamere wereld in te zetten. We hebben dus haast en er zijn nieuwe ideeën en out-of-the-box-input nodig om deze transitie in gang te zetten. Dit event helpt om de dialoog op gang te brengen met jonge (water)professionals.

Aanmelden

26 maart 2020 > Geannuleerd en verplaatst naar dinsdag 8 september 2020

Waterinfodag

Tijdstip: 09.00-17.00 uur
Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch

Aanmelden & meer informatie

26 maart 2020 > Geannuleerd en verplaatst naar dinsdag 8 september 2020

AHN-congres (bij Waterinfodag)

Tijdstip: 12.00-17.30 uur
Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch

In 2019 hebben we het AHN3 programma afgerond. Een nieuw actueel hoogtebestand van Nederland is daarmee als opendata beschikbaar voor iedereen. Een flinke prestatie. We zijn namelijk best trots op hetgeen we bereikt hebben. Daarnaast zijn we verheugd dat we het AHN4 mogen maken in de komende jaren. Graag praten we u op donderdag 26 maart bij over deze ontwikkelingen en natuurlijk om het feestje te vieren dat hierbij hoort.

Meer informatie & aanmelden