Ben jij een ervaren Procesleider met kennis van Procesautomatisering en/of informatieveiligheid? Wil jij de waterschappen verder helpen met jouw stimulerende en verbindende vermogen? Als Procesleider Versterken Weerbaarheid Procesautomatisering bij Het Waterschapshuis voel jij je als een vis in het water!
 

Locatie

Amersfoort

Aantal uur

24 - 32 uur per week

Salaris

Min € 4871 – Max € 6832

Duik jij in deze uitdaging?

 • Je werkt in het centrum van de Nederlandse watersector
 • Wij helpen je jouw talenten verder te ontdekken
 • Jij deelt jouw unieke expertise
 • Vergroot jouw maatschappelijke impact

Direct solliciteren

Jouw rol

Als Procesleider kom je te werken binnen het Programma Informatieveiligheid en Privacy (IV&P). Samen met een team van enthousiaste professionals werk je aan het veiliger en privacybestendig maken van 21 waterschappen. We richten ons op implementatie van SOC-dienstverlening, uitvoeren van audits, risicomanagement en versterken van de weerbaarheid van procesautomatisering. Het beveiligen van procesautomatisering (PA) is cruciaal voor waterschappen om hun gemalen, stuwen en zuiveringen aan te kunnen sturen. Jouw rol is om verbeteractiviteiten te initiëren, te sturen op planmatige uitvoering en samenwerking te organiseren tussen vakspecialisten en partners. Het accent hierin ligt op het verbinden en stimuleren.

Jouw takenpakket omvat onder meer:

 • Schrijven van plannen
 • Verbinden van waterschap-experts vanuit verschillende disciplines
 • Bevorderen van samenwerking met overheidsorganisaties
 • Aansturen van marktpartijen
 • Er voor zorgen dat wet- en regelgeving naar praktische richtlijnen wordt vertaald, en vervolgens dat deze richtlijnen worden doorontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de CSIR (CyberSecurity ImplementatieRichtlijn) die samen met Rijkswaterstaat is ontwikkeld. Deze vormt een belangrijke basis om concreet aan de slag te kunnen met het beveiligen van de PA en is binnen Nederland inmiddels een belangrijke referentie.
 • Er voor zorgen dat hulpmiddelen gerealiseerd en beheerd worden die waterschappen ondersteunen is het beveiligen van hun PA, zoals de CSIR Risk Assessment Tool, PA referentie-architectuur en oefenscenario's.
 • Fungeren als verbindingspersoon voor diverse waterschapsforums
Je stroomt in binnen Programma IV&P, met een divers team van professionals.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris wordt ingeschaald op schaal 12 op basis van kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering voor minimaal een jaar of een arbeidsovereenkomst van een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Zoals wij hier zeggen: je mag hier groeien en je gaat altijd rijker weg dan je gekomen bent.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een verbinder met enthousiasme voor dit onderwerp,
 • HBO/academisch werk- en denkniveau,
 • Ervaring met projectmanagement
 • Kennis van waterschappen en informatieveiligheid.

Over het Waterschapshuis

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan tot 16 juni 2024 via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Coenraad Doeser via telefoonnummer 06-29 09 91 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via telefoonnummer 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.