Actualiteiten

 • Een groenere cao dankzij de Groen op Weg Challenge

  Eind juni was de kick of van de Groen op Weg Challenge. Hier doen wij aan mee, samen met 19 waterschappen en verschillende andere organisaties uit de sector waterschappen. Waarom? Omdat we als sector onze voetafdruk willen verkleinen en een groenere cao kan hierbij helpen. Om op goede ideeën te komen zoeken we samen naar antwoorden: hoe kan een groene cao bijdragen aan duurzame mobiliteit? En welke groene arbeidsvoorwaarden zouden helpend zijn?

 • Even voorstellen: directeur programma’s Fred Klein Woolthuis

  Meer zichtbaarheid bij de waterschappen en bijdragen aan een nog betere samenwerking. Dat is de missie van Fred Klein Woolthuis, de eerste directeur programma’s van hWh. Fred is zowel een I(C)T-man als een echte verbinder. Zijn historie met hWh voert terug tot de oprichtingsvoorbereidingen in 2004 en voor de komende tijd weet hij al wat zijn missie is.

 • Toekomst minder onzeker door de Leergang Scenario Denken

  Het is duidelijk dat de toekomst onzeker is, maar hoe ga je daarmee om? De leergang vond plaats op een inspirerende locatie in Lunteren, georganiseerd door de Unie van Waterschappen, KWR Water Research (KWR) en het Waterschapshuis (hWh).

 • Terugblik Waterinnovatiefestival 2024 en winnaars Waterinnovatieprijs

  Op donderdag 1 februari was het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, georganiseerd door de Unie van Waterschappen, de Nederlandse Waterschapsbank (NWB), Het Waterschapshuis en STOWA. De winnaars van de Waterinnovatieprijzen en de publieksprijs werden ook bekend gemaakt!

 • Mijlpaal: het Waterschapshuis voor eeuwig bewaard

  Begin februari heeft Het Waterschapshuis de eerste helft van haar analoge archief overgedragen aan Archief Eemland. Een belangrijk proces, want archiveren is meer dan alleen het bewaren van informatie: het is het duurzaam toegankelijk maken én houden van informatie.

 • Big Water Hack 2024 geslaagd! De toekomst van ons waterbeheer in beeld

  Hoe ziet het waterbeheer van de toekomst er (mogelijk) uit? Daarover ging de Big Water Hack die het Waterschapshuis in Utrecht organiseerde op 24 en 25 januari. Het was een geslaagd event waarbij vijftig deelnemers, 24 uur non-stop, hun creativiteit loslieten op vijf scenario’s.

 • Terugblik masterclass leiderschap in digitaal transformerende wereld

  De fysieke masterclass Leiderschap in een digitaal transformerende wereld vond begin november plaats in de Utrechtse Stasvrijheid. Een dag waarbij waterschappen kennis met elkaar deelden en vooral inspiratie opdeden.

 • Golfen met collega’s van de waterschappen? Doe mee met de golfdag!

  Volgend jaar wordt de golfdag georganiseerd door het Waterschapshuis. Een sportieve en leuke dag om bij te zijn en nieuwe collega’s uit de watersector te ontmoeten!

 • Visma|Raet nieuwe leverancier van E-HRM pakket voor de waterschappen

  Een ferme handdruk bezegelde de ondertekening van de raamovereenkomst voor een nieuw E-HRM pakket voor de waterschappen.