evenement

WinnovatieLab BIM in Actie

Datum
Tijd
-
Locatie
het Waterschapshuis, Stationsplein 89 in Amersfoort

Help jij de waterschappen een gezamenlijke taal te spreken en informatie en data-uitwisseling te optimaliseren? Op donderdag 7 december organiseert het Waterschapshuis een WinnovatieLab ‘BIM in actie: Duik in de toekomst’ over bouwwerkinformatiemodel (BIM)! 

Voor wie? En inschrijven! 

Heb jij goede ideeën en zie je slimme mogelijkheden met BIM? Ben jij een creatieveling die affiniteit heeft met BIM of een rol heeft binnen assetmanagement? Dan kan jij je aanmelden via deze link! Ken jij collega's die ook geïnteresseerd kunnen zijn? Stuur de uitnodiging gerust door! Wees snel met aanmelden, want er zijn maar twee plekken per waterschap beschikbaar.  

Enkel de veertien deelnemende waterschappen aan het programma Innovatie & Transformatie kunnen zich aanmelden. 

Waarom BIM? 

Beheer en onderhoud van assets is onlosmakelijk verbonden met de bouw hiervan binnen een waterschap. De waterschappen willen uniformiteit en standaardisering rondom BIM. Daarbij staan wij voor verschillende uitdagingen, want het heeft impact op de organisatie. Denk hierbij aan: Hoe vraag je BIM uit? Wat is het belang van open standaarden? Hoe compleet moet BIM zijn? 

Programma?  

Op 7 december gaan we aan de slag met diverse vraagstukken rondom BIM. Met Wim van der Meer (concernmanager Waterschap Vallei en Veluwe) en Lex Ransijn (DigiGO/ BIM loket) trappen we de dag af. Lex Ransijn neemt als specialist deel aan dit WinnovatieLab en dient als vraagbaak gedurende de dag.  

Daarna gaan we onder begeleiding van de facilitators van STORMPUNT aan de slag. Gezamenlijk stellen we de uitdagingen rondom BIM vast. We bedenken ideeën en mogelijke oplossingen die input geven voor de tweede dag. Dit doen we op een creatieve en visuele manier.  

Uitnodiging BIM in actie

Waar? 

Deze eerste dag op 7 december bij het Waterschapshuis in Amersfoort georganiseerd van 10.00-15.00 uur met lunch. Het vervolg bepalen we samen. 

Wat is een WinnovatieLab?  

Hierbij bedenken deelnemers in korte tijd creatieve oplossingen voor een bepaald probleem. Neem hier anders een kijkje om een idee te krijgen van voorgaande WinnovatieLabs! 

Als je vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen via: winnovatie@hetwaterschapshuis.nl