evenement

Tweedaags seminar Risico’s beheersen doe je samen 2024

Datum
tot
Locatie
Van der Valk Hotel Zwolle

Je kan je niet meer aanmelden voor het tweedaagse seminar ‘Risico’s beheersen doe je samen’ op 27 en 28 juni 2024! 

Thema


Net zoals iedere organisatie zijn ook waterschappen steeds afhankelijker van ICT-voorzieningen en internetconnectiviteit om hun taken te kunnen uitvoeren. Waar vroeger op een gemaal één of meerdere machinisten aanwezig waren om het machinepark te bedienen, gebeurt dat nu op afstand. Eén operator doet nu het werk dat vroeger door tientallen machinisten en beheerders werd gedaan. Hierdoor is de bemensing van de bedieningsfunctie afgeschaald. Waterschappen zijn steeds afhankelijker geworden van informatietechnologie en internet om hun wettelijke taken uit te voeren. Uitval van internetconnectiviteit kan grote en langdurige gevolgen hebben voor de continuïteit van deze taken. 

Tegelijkertijd zien we de dreigingen in de cyberwereld sterk toenemen. Maar de weerbaarheid van digitale processen blijft achter bij het dreigingsbeeld. Voorheen onvoorstelbare scenario’s zoals alomvattende en langdurige verstoringen van de digitale voorzieningen, zijn nu reële scenario’s. Voor 2024 is daarom het thema van het seminar ‘Verwacht het onverwachte’. Dit seminar is bedoeld om de watersector nog weerbaarder te maken tegen onverwachte digitale dreigingen. Dat doen we onder andere door ervaringen te delen en te leren van elkaar. 

Voor wie?

Het Waterschapshuis organiseert dit seminar voor professionals die betrokken zijn bij het beheersen van risico’s en het benutten van kansen in de watersector. Denk aan CISO’s, ISO’s, risicomanagers, concerncontrollers, FG’s, assetverantwoordelijken, IT-verantwoordelijken, deelnemers van de CERT-WM gebruikersgroep en leden van ISAC Keren en Beheren. Ook directieleden zijn van harte welkom om dit seminar bij te wonen.

Wat levert het op?

  • Meer kennis over risicogestuurd werken met risicoleiderschap.
  • Meer inzicht in de digitale dreigingen voor de watersector.
  • Uitwisselen van praktijkervaringen die bijdragen aan het versterken van weerbaarheid.
  • Een netwerk van professionals dat zich ook inzet voor digitale weerbaarheid. 

Het programma

Het programma bestaat uit 2 dagen. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen en komen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. We geven met het National Cyber Security Centrum (NCSC) een vervolg aan de dreigingsbeelden die we in de eerdere edities hebben ontwikkeld. Ook ga je zelf aan de slag met praktijkvoorbeelden. 

Bekijk het programma en de sprekers

Kosten

Het seminar is gratis. Meld je je op of na 20 juni 2024 af? Of ben je zonder opgaaf van reden afwezig? Dan brengen wij de gemaakte kosten in rekening. Meld je dus alleen aan als je echt kan, wil en de tijd ervoor vrijmaakt in je agenda.

-