Alles lijkt in de ban van AI, in kranten en tv shows buitelen de specialisten over elkaar heen om te vertellen dat het of de ondergang of de redding van de mensheid is. AI kan alles en niets blijft het zelfde. Maar is dat ook zo? Om het gesprek hierover te voeren hebben het Kenniscentrum (KC) en het programma Innovatie & Transformatie (I&T), wederom, de handen ineengeslagen. Samen organiseren zij op woensdag 19 juni een dag waarin de waterschappen de wereld van AI nader verkennen bij de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht.  

Het programma

Een inspirerende keynotespreker trapt de dag af met de basis: Wat omvat AI? En wat is het verschil tussen generatieve AI en ‘gewone’ AI?  

Daarna zullen verschillende workshops met de volgende thema's starten:  

  • Wet en regelgeving  
  • Duurzaamheid 

  • Aan de slag  

  • Toepassingen  

  • De diepte in (voorbij de basis kennis) 

Buiten de workshops is er voldoende gelegenheid om met elkaar te spreken over AI en ervaringen uit te wisselen.  

Doelgroep

De themadag wordt breed ingestoken. Wil jij meer weten over de werking van AI? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van AI bij de waterschappen of wil jij weten hoe je AI op een verantwoorde manier kunt inzetten? Dan ben jij van harte uitgenodigd. 

Inschrijven

Schrijf je nu in voor deze inspirerende dag vol kennisdeling en kruisbestuiving. Dit kan via deze link.(externe link) Voor lunch wordt gezorgd en we sluiten af met een borrel. 

Praktische zaken

Kosten

Deelname is gratis voor waterschappen. De interesse voor deze themadag is groot. Om ervoor te zorgen dat de groep niet te groot wordt, hebben we ruimte voor maximaal 100 deelnemers. Bij aanmelding en toelating verwachten we dan ook dat je daadwerkelijk deelneemt. Bij tijdige afzegging kunnen we de plek nog gunnen aan iemand op de wachtlijst. 

Zeg je in de laatste week voor de themadag af of ben je zonder opgaaf van reden afwezig, dan brengen wij de kosten in rekening bij jouw waterschap (á 250 euro p.p.). Meld je dus alleen aan als je echt kan, wil en de tijd ervoor vrij kan maken in je agenda. 

Vragen 

Schrijf je vandaag nog in en we zien je graag op 19 juni!  Als je in de tussentijd vragen hebt, of je toch wilt afmelden, aarzel dan niet om contact op te nemen via: Kenniscentrum-ms@hetwaterschapshuis.nl

Met vriendelijke groet, 

Kenniscentrum en I&T van het Waterschapshuis