Aanleiding 

Het Programma Datastromen bestaat 10 jaar! Dat vieren we graag met jou! In 2014 zijn we gestart met dit programma. Ons doel? De waterschappen ondersteunen bij het naleven van Nederlandse en Europese wetgeving en om veilig en eenvoudig data te delen. Nu, in 2024, staan we opnieuw aan de vooravond van grote veranderingen.  

Tijdens het symposium kijken we vooruit naar de kansen. Bijvoorbeeld hoe we nog meer voordeel kunnen behalen met het Gegevensknooppunt voor Waterschappen. Ook kijken we naar andere sectoren. Hoe gebruiken zij onze data? Waar liggen hun behoeftes? En wat kunnen wij van hen leren?

Voor wie? 

Het symposium is bedoeld voor elke waterschapper die data beheert of  op een datagedreven manier beleid ontwikkelt of uitvoert. En voor iedereen die de waterschappen hierbij ondersteunt, of de data van de waterschappen wil gebruiken binnen zijn eigen organisatie. 

Wat levert het op? 

Een netwerkdag met verrassende inzichten in kansen en mogelijkheden voor de eigen organisatie.  En in de waarde van onze data bij het oplossen van maatschappelijke en economische vraagstukken, door ons en door onze collega’s in andere organisaties. 

Sneak preview programma 

Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen en komen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. In willekeurige volgorde, onder andere: ‘serie-stelsel-architect’ René Kint, ‘geo-goeroe’ Erik Meerburg, het Kadaster / PDOK, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Gasunie, Informatiehuis Water, de Unie van Waterschappen, de iSHARE Foundation en Mourik Infra. En natuurlijk ook onze partners Nieuwland en TriOpSys.  

Hoe het programma er precies uitziet, hoor je zo snel mogelijk. 

Aanmelden 

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via deze link(externe link)

Vragen 

Neem gerust contact met ons op via datastromen@hetwaterschapshuis.nl.