Perceelwijzer

Steeds meer waterschappen op Perceelwijzer app. 

Mag ik vandaag mijn akker beregenen? Wat zijn de grondwater- en stuwstanden? Ik wil doorgeven dat er een duiker verstopt is. Voor dit soort vragen en meldingen van agrariërs en tuinders ontwikkelden drie Brabantse waterschappen met partners de Perceelwijzer app. Ook andere waterschappen gaan de Perceelwijzer app  gebruiken.

De Perceelwijzer app is een innovatie van Waterschap Aa en Maas, Waterschap de Dommel en Waterschap Brabantse Delta. Door een innovatiesubsidie kan de app landelijk ingezet worden. Inmiddels willen 14 partijen de Perceelwijzer app gaan gebruiken.

Zo werkt het 

Agrariërs en tuinders kunnen in de app percelen selecteren. Zij krijgen dan op hun mobiele telefoon of tablet actuele informatie over deze percelen, bijvoorbeeld over het eerstvolgende maaimoment. De waterschapsinformatie wordt aangevuld met weerdata vanuit het KNMI.

In de app kan de gebruiker kiezen welke informatie hij wil zien, en of hij daar pushberichten voor wil. Daarnaast kan de boer of tuinder via de app zelf meldingen doen aan het waterschap.

Beheer 

Het Waterschapshuis beheert de app voor de deelnemers. We onderhouden contacten met betrokken leveranciers, zorgen dat waterschappen kunnen aansluiten en we regelen dat alle techniek goed werkt.   

De Perceelwijzer app is te downloaden via Apple store of Google Play en via de website van de Perceelwijzer app.

Meer weten over de Perceelwijzer-app? 

Wil je meer weten over het gebruik en de werking van de Perceelwijzer-app? Neem contact op met Rens Helder, functioneel beheerder. 

Mail