De digitale transformatie is in volle gang. Nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op. Daarmee verandert ook het werk van de waterschappen. Nog altijd aan de slag om Nederland te voorzien van droge voeten en schoon water. Maar de manier waarop, gebruikmakend van steeds slimmere technologie én innovatievere manieren van werken, is alom in beweging. 

Dat doet een beroep op jou als leider. Maar wat is digitale transformatie? Wat vraagt het van de waterschappen, van jou en jouw team? En welke handvatten zijn er om je te helpen navigeren in deze ‘digitale’ wateren?

Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? En heb je behoefte aan inspiratie? Schrijf je dan nu in voor deze enerverende ervaring. We bieden twee smaken: een eendaagse live masterclass op 9 november 2023 of een driedelige online masterclass op 13, 20 en 27 november (14.00u-16.30u)!

Meld je hier aan(externe link)

Enkel waterschappen die deelnemen aan het programma Innovatie & Transformatie kunnen zich aanmelden. 

Aanleiding

Nieuwe uitdagingen vragen om innovatieve oplossingen. Samen leren en ontdekken welke kansen de digitale transformatie biedt, helpen om deze ontwikkelingen een plek te geven in ons werk. Daarom heeft het Waterschapshuis in opdracht van en samen met de waterschappen leergangen ontwikkeld die kennis bieden over de digitale transformatie.

Doel 

Het doel van deze masterclass is inzicht bieden in de impact van digitale transformatie op het waterschap en je te voorzien van praktische handvatten die je kunnen helpen om de digitale transformatie optimaal en effectief te benutten. Van digitale transformatie als buzzwoord naar concreet ‘wat betekent dit voor mij?’.

Voor wie? 

De masterclass is ontwikkeld voor waterschappers die aan de lat staan om anderen mee te nemen, te inspireren en te begeleiden in de wereld van morgen. Dus ben je manager, teamleider, programmamanager, pionier of heb je een andere functie waarin een beroep wordt gedaan op jouw leiderschap? En ben je nieuw binnen het waterschap, heb je de eerdere leergang digitale transformatie niet gevolgd of wil je je kennis van digitale transformatie opfrissen? Dan is deze masterclass misschien wat voor jou!

Opzet

Misschien ben je door al dat online werken de afgelopen jaren, wel geïnspireerd geraakt meer online te leren. Of heb je omdat je juist al zoveel online werkt, behoefte aan live ontmoeting en inspiratie. Voor beiden leervormen, hebben we een aanbod!  

Optie 1: live eendaagse masterclass digitale transformatie

Optie 1: live eendaagse masterclass digitale transformatie De eerste optie is een eendaags live evenement op donderdag 9 november 2023 van 10.00u tot 17.00u bij De Utrechtse Stadsvrijheid te Utrecht. De dag is een combinatie van keynotes van Katja Schipperheijn en Jeroen de Ridder, workshops vanuit diverse waterschappen én delen van kennis tussen de waterschappen. Het exacte programma maken we later bekend!

Optie 2: online driedelige masterclass digitale transformatie

De tweede optie is een reeks van 3 interactieve online werksessies verdeeld over drie dagen. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar voort kunnen borduren op de materie, is deelname aan alle drie de sessies gewenst. De sessies worden begeleid door hWh en zijn gericht op:

  • Maandag 13 november 2023 van 14:00u - 16:30 @ Teams (het waterschap in een digitaal transformerende wereld met Marco Derksen)
  • Maandag 20 november 2023 van 14:00 - 16:30 @ Teams (datagedreven werken en digitale ethiek met Marije Stronks)
  • Maandag 27 november 2023 van 14:00 - 16:30u @ Teams (digitaal leiderschap met diverse leiders uit de waterschapssector).

Kosten  

Enkel waterschappen die deelnemen aan het programma Innovatie & Transformatie kunnen zich aanmelden. Wanneer jouw waterschap deelneemt aan het programma Innovatie en Transformatie, zijn de kosten voor de live en online masterclass voor het Waterschapshuis. Alleen bij no showznder opgaaf van reden brengen we een bedrag in rekening: voor de live masterclass is dat € 199,- en de online masterclass € 99,-.  

De waterschappen die deelnemen aan het programma zijn: waterschap Brabantse Delta, hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Drents Overijsselse Delta, Wetterskip Fryslân, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waterschap Hollandse Delta, waterschap Limburg, waterschap Noorderzijlvest, hoogheemraadschap van Rijnland, hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waterschap Vallei & Veluwe, waterschap Vechtstromen en waterschap Zuiderzeeland. 

Meld je hier aan(externe link)

Heb je interesse? Meld je dan aan via bovenstaande link. Online hebben we onbeperkt capaciteit. Live is dat uiteraard beperkt dus streven we naar een gelijke verdeling tussen aanmeldingen van alle waterschappen. Mocht er overaanmelding zijn, krijg je bericht en kom je op de wachtlijst. 

Nieuwsgierig? 

Kan je niet wachten tot november? Kijk dan eens op deze site en bekijk de leerbytes!  Laat je met een aantal video’s meenemen in de essentie van digitale transformatie. 

Vragen 

Twijfel je of deze masterclass bij je past? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Nuala Burns (via n.burns@hetwaterschapshuis.nl of 06-48194827) of met Lynn Gerritsen (l.gerritsen@hetwaterschapshuis.nl of 06-59865397).