evenement

Leergang Digitale Ethiek

Datum
tot
Locatie
De Werelt in Lunteren

Ben jij degene die zich inzet voor of geïnteresseerd is in het ethisch verantwoord gebruik van data en technologie binnen de waterschappen? Wil je meer te weten komen over digitale ethiek en praktische tools krijgen om het gesprek hierover te stimuleren? En ben je beschikbaar op 16 en 17 mei 2024 om je onder te dompelen in de wereld van data, technologie en ethiek? Meld je dan aan! 

Aanleiding 

Technologische ontwikkelingen brengen niet alleen nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar ook ethische vraagstukken. De waterschappen worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen, variërend van duurzaamheid en klimaat tot digitale veiligheid en privacybescherming. Om bewustwording te vergroten en een community of practice binnen de waterschappen te creëren, bieden we deze leergang aan voor professionals die zich willen inzetten voor digitale ethiek. 

Voor wie? 

Deze leergang is bedoeld voor waterschapsprofessionals die een rol willen spelen in het bevorderen van digitale ethiek binnen de sector. Affiniteit met digitale transformatie, ICT en/of faciliteren is een pluspunt, maar geen vereiste. 

Na deze tweedaagse leergang digitale ethiek zul je: 

  • Beschikken over een dieper inzicht in digitale ethiek en belangrijke ethische vraagstukken die spelen binnen de waterschappen. 
  • Praktische tools en methodieken hebben om het gesprek over digitale ethiek aan te jagen en ethische overwegingen te integreren in je dagelijkse werkzaamheden. 
  • Verbonden zijn met een netwerk van gelijkgestemde professionals die zich ook inzetten voor het bevorderen van digitale ethiek binnen de sector. 

Opzet 

Het programma omvat twee intensieve dagen waarin we kennismaken met digitale ethiek, praktische methodieken verkennen en werken aan herkenbare casussen uit de praktijk van de waterschappen. De terugkomdag zal op een later moment plaatsvinden en biedt ruimte voor reflectie en verdere verdieping. 

Aanmelden 

We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via de deze link en reserveer de data alvast zelf in je agenda. Na sluiting van de inschrijfperiode op 25 april, maken we de balans op en laten we weten of je definitief kan deelnemen. 

Kosten 

Deelname is gratis voor waterschappen die deelnemen aan het programma Innovatie en Transformatie van Het Waterschapshuis. De interesse voor deze leergang is groot. Om ervoor te zorgen dat de groep niet te groot wordt, hebben we ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Bij aanmelding en toelating verwachten we dan ook dat je daadwerkelijk deelneemt. Bij tijdige afzegging kunnen we de plek nog gunnen aan iemand op de wachtlijst. 

Zeg je een week voor de leergang af of ben je zonder opgaaf van reden afwezig, dan brengen wij de kosten in rekening bij jouw waterschap (á 750 p.p.). Meld je dus alleen aan als je echt kan, wil en de tijd ervoor vrij kan maken in je agenda. 

Contact 

Heb je nog vragen of twijfel je of de leergang digitale ethiek wat voor jou is? Neem dan contact op met Lynn Gerritsen via l.gerritsen@hetwaterschapshuis.nl. Graag tot dan