Adrie van Schoonhoven (Hoogheemraadschap Delfland), medeorganisator van het Waterschaps-golfdag 2023, over hoe het tot stand is gekomen: “Van oudsher was er een waterschapsportdag met als doel om medewerkers van alle waterschappen met elkaar in verbinding te brengen door samen te sporten. Toen de organisatie van de sportdag verwaterde, deed de golfdag haar intrede."

"Die traditie is in 2010 opgezet door toenmalig dijkgraaf van Delfland, Michiel Haarsma Buma. Het toernooi kreeg de naam: de Buma Bokaal. Stichtse Rijnlanden nam in 2014 het stokje over en droeg het op haar beurt in 2021 over aan Delfland. Dit jaar organiseerde het Waterschapshuis mee, met de intentie om de organisatie van de golfdag volgend jaar aan hen over te dragen.”

Je hoeft geen prof te zijn
Dit evenement is niet alleen voor de ervaren golfer. Op de golfdag wordt er 9-holes ronde gelopen en daarnaast is er een golfclinic voor degene die het leuk lijken om de golfsport een keer te proberen. Berit Bouma (het Waterschapshuis) nam deel aan de clinic: “De basisbeginselen van golf, zoals de regels, de etiquette, de slagen en de materialen komen in de golfclinic voorbij. We kregen behulpzame tips en feedback van een ervaren en enthousiaste golfprofessional. De clinic is een leuke manier om kennis te maken met de golfsport of om je golfvaardigheden te verbeteren. Daarnaast was het gezellig om andere waterschappers te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al was het een leuke, leerzame en sportieve ervaring die je niet wilt missen!”

Ludolph Wentholt (STOWA), recreatieve golfer met handicap 50, liep mee in een flight en veroverde de eerste plaats van het toch competitieve golftoernooi. Ludolph: “Het deelnemersveld was zeer divers, met ervaren en minder ervaren golfers. Mijn flight, maar zo te zien ook de andere flights, waren ingedeeld op handicap. Het was vooraf, tijdens, maar zeker achteraf heel geanimeerd. Ik heb weer leuke nieuwe contacten opgedaan, inspirerend! Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. ”

Volgend jaar komt er sowieso weer een golfdag. En zoals je leest, een dag om écht bij te zijn en nieuwe collega’s uit de watersector te ontmoeten!