Extreme hoosbuien en droogte, toenemende verontreiniging van water en bodem en ambitieuze klimaatdoelstellingen: de waterschappen werken elke dag hard aan een klimaatbestendig en watervriendelijk Nederland voor toekomstige generaties. Om echt een verschil te maken zijn innovatieve ideeën nodig. Zend daarom nu jouw innovatie in voor de Waterinnovatieprijs 2021!

Inzenden van innovatieve ideeën kan (via Winnovatie.nl) tot en met 23 september.  Je kunt jouw innovatie indienen voor één van de categorieën van de Waterinnovatieprijs:

  • Aanpassen aan weersextremen
  • Klimaatneutraliteit
  • Gezond water en gezonde bodem
  • Waterschap van de toekomst

Kijk op waterinnovatieprijs.nl voor een uitgebreide uitleg over de categorieën en om in te zenden. Uit de inzendingen kiest een deskundige jury onder leiding van Annemieke Nijhof (directeur Deltares) 3 genomineerden per categorie. Vanaf 4 oktober kan er worden gestemd op deze genomineerden voor de Publieksprijs. Inspiratie nodig? Bekijk op waterinnovatieprijs.nl de inzendingen van 2019

Hoe werkt het?
De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden dit jaar voor het eerst verzameld op Winnovatie.nl. Op dit platform delen waterschappen en drinkwaterbedrijven de innovaties waar ze aan werken. Zodat ze van elkaar weten waar ze mee bezig zijn en van elkaar kunnen leren. Op het platform formuleren waterschappen ook vragen voor uitdagingen die ze hebben. Doordat ze andere waterschappen, maar bijvoorbeeld ook onderzoeks- en onderwijsinstellingen en burgers kunnen laten meedenken, vergroten ze hun denktank. Winnovatie.nl is een initiatief van Het Waterschapshuis, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en de Unie van Waterschappen.

Waterinnovatiefestival
De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt door de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank op 2 december in De Fabrique (Utrecht), tijdens het Waterinnovatiefestival. Het thema is ‘Het waterschap van de toekomst’. De Unie van Waterschappen organiseert dit festival samen met de Nederlandse Waterschapsbank, Het Waterschapshuis en STOWA. Noteer het vast in de agenda!

Zend je innovaties in voor de Waterinnovatieprijs!