Ben jij een ervaren specialist op het gebied van cybersecurity en privacy en wil je graag je horizon verbreden? Ben je bovendien een echte verbinder en wil je met jouw kennis de waterschappen in Nederland verder helpen? Dan voel jij je als technisch manager Informatieveiligheid & Privacy bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Locatie

Amersfoort

Aantal uur

- 36 uur per week

Salaris

Min € 4611 – Max € 6478

Duik jij in deze uitdaging?

 • Je werkt in het centrum van de Nederlandse watersector
 • Wij helpen je jouw talenten verder te ontdekken
 • Jij deelt jouw unieke expertise
 • Vergroot jouw maatschappelijke impact

Direct solliciteren

Jouw rol

Als technisch manager vorm je samen met de programmamanager en de omgevingsmanager het kernteam van het programma IV&P. Als kernteam zorgen jullie voor de doorontwikkeling van het programma aanbod ter voorbereiding op de besluitvorming door het UO (de stuurgroep). Vanuit jouw rol ben je de inhoudelijke expert, maar bewaak je ook de strategische helikopterview over het wat en waarom, waarbij je een afweging maakt van het gezamenlijke belang ten opzichte van het waterschapsbelang. Omgevingssensitiviteit en het houden van overzicht zijn daarbij dus essentieel.

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:
 
 • Het op de voet volgen van de ontwikkelingen op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Je weet bovendien hoe de individuele waterschappen werk maken van de IV&P-opgaven en hoe deze staan ten opzichte van de landelijke ontwikkelingen.
 • Zorgen dat nieuwe initiatieven en projecten inhoudelijk in de lijn zijn met de algemene programmadoelstellingen. Je stimuleert de onderlinge kruisbestuiving en afstemming tussen de activiteiten (projecten en diensten).
 • Bijdragen aan het opstellen van businesscases.
 • Steun bieden aan projectleiders; primair op de tactische samenhang en inhoud, secundair door hen te helpen met het bestuurlijke besluitvormende traject. Door jouw inzicht in de projecten houd je toezicht op de (inhoudelijke) scope, kwaliteitsbewaking en strategische borging ervan.
 • Als inhoudelijke en conceptueel expert vanuit het programma deelnemen aan het UO (stuurgroep/opdrachtgever), naast de programmamanager IV&P. Je hebt daarin een adviserende rol.
 • Het vormen van de verbindende schakel tussen de waterschappen en overheidspartijen, met name daar waar het strategische en tactische inhoudelijke ontwikkelingen binnen de overheid op gebied van IV&P betreft. Denk aan gezamenlijke overheidskaders en inhoudelijke afspraken zoals de Nationaal Incident Response Board, liaison voor de watermanagementsector met het CIP en het NCSC, Strategisch kader ‘Roadmap Vitaal’, het ontwikkelen van een uniform ketenrisicomethodiek binnen de watersector, sectoraal vertegenwoordiger bij het Landelijk Dekkend Stelsel.  
 • Jij zorgt hierbij voor de afstemming met de achterban binnen de waterschappen.
 • Het verlenen van adviezen aan de Unie, ministeries en andere stakeholders binnen de overheid namens de waterschapsector.
 • Als lid van het team van technisch managers binnen hWh bijdragen aan de professionalisering van technisch management binnen hWh en het afstemmen van ontwikkelingen met collega-technisch managers.
Veiligheid en privacy zijn essentieel om een betrouwbare omgeving te kunnen garanderen. In het programma Informatieveiligheid en Privacy worden activiteiten (projecten en diensten) uitgevoerd die voortdurend werken aan het verhogen van het beveiligingsniveau. Een belangrijk voorbeeld van zo’n dienst is het CERT WM (Computer Emergency Response Team Watermanagement), dat in nauwe samenwerking met RWS de waterschappen adviseert en informeert over actuele dreigingen. Het team waarin je komt te werken bestaat nu uit acht personen, met daar omheen een schil van specialisten die het team ondersteunen (communicatie, financiën, contractmanagement, etc.). Binnen Het Waterschapshuis werk je samen in een enthousiast team met mensen die openstaan voor jouw frisse blik, van wie je veel kunt leren en die jou tegelijkertijd van nieuwe inzichten kunnen voorzien.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal 3 jaar of een projectaanstelling voor een periode van 3 jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Werkervaring bij en domeinkennis van de waterschappen.
 • Kennis en ervaring op expertniveau op gebied van cybersecurity en privacy.  
 • Het vermogen om (inhoudelijk) het overzicht te houden en te verbinden waar nodig. Met jouw helicopterview houd jij het conceptuele overzicht van alle programma-activiteiten en waak je over de onderlinge samenhang.
 • Kennis van wat er bij de waterschappen leeft en wat hun uitdagingen zijn op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Ook heb je er oog voor dat waterschappen voldoende participeren of worden meegenomen in de inhoudelijke ontwikkelingen (projecten) van het programma.
 • Een breed inhoudelijk netwerk binnen de waterwereld en de omgeving daaromheen.
 • Sensitiviteit en snel kunnen schakelen.

Over het Waterschapshuis

Bij het Waterschapshuis (hWh) werken we op landelijk niveau in een innovatieve omgeving aan complexe ICT-projecten voor de waterschappen. Als technisch manager ben jij conceptueel én inhoudelijk mede verantwoordelijk voor het programma Informatieveiligheid & Privacy (IV&P). Dat betekent dat je zorgt voor de onderlinge samenhang, synergie en samenwerking van de programma-activiteiten en dat deze in lijn zijn met de overall programmadoelen. Je verbindt niet alleen de programma-activiteiten met elkaar maar ook met de ontwikkelingen buiten het programma. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van overheidskaders als de BIO en de opzet van een landelijke crisisorganisatie. Hierin heb jij dan ook een actieve rol en beslissende stem namens alle waterschappen. Zo participeer je ook namens de waterschappen aan de kerngroep van het interbestuurlijk overleg (IBO), gecoördineerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Coenraad Doeser, Programmamanager via telefoonnummer 06 29 09 91 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via telefoonnummer 06 38 05 72 34.

Acquisitie naar aanleiding van de vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Het formulier wordt geladen.