Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 24 uur

Salaris: Schaal 11
Contract: Op basis van detachering voor een periode van minimaal 6 maanden vanuit je huidige overheidsorganisatie

Ben jij een ervaren technisch manager met organisatorische kwaliteiten? Heb je affiniteit met digitalisering en bij voorkeur kennis van IPM-rollen? Heb je werkervaring bij een provincie, gemeente, waterschap of Rijkswaterstaat? Dan voel jij je als Technisch manager bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Binnen Het Waterschapshuis is op 1 januari 2020 het programma Organisatie en Samenwerking opgestart, met als doel de 21 waterschappen in Nederland te ondersteunen bij een optimale samenwerking in een veranderende omgeving. Door allemaal ‘dezelfde taal’ te spreken en door samenwerking te stimuleren, kunnen we belangrijke efficiencyvoordelen voor de waterschappen creëren.
 
Als technisch manager binnen het Integraal Projectmanagement team lever je een belangrijke bijdrage aan de technische inhoud en het beheer van de projecten van Het Waterschapshuis. Het IPM team bestaat verder uit een contractmanager, omgevingsmanager, projectmanager en manager projectbeheersing. Binnen dit team weet jij als geen ander wat er speelt op het gebied van informatiemanagement en informatiearchitectuur. Je bent goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunt deze – samen met de waterschappen – vertalen naar inhoudelijke kansen en risico’s. Je werkt actief mee aan businesscases en de realisatie van de projecten die daaruit voortkomen. Iedereen weet je te vinden voor technisch advies, maar het zit ook in je om ongevraagd jouw kennis voor de organisatie en watersector in te zetten. Je bent dus een aanjager, regelneef en inhoudelijk expert ineen.
 
Voor deze rol is het belangrijk dat je dingen kunt uitzoeken en organiseren, maar ook zelf de inhoud kunt induiken. Je gaat bijvoorbeeld uitzoeken op welke ICT-gebieden er meer schaal- of efficiencyvoordeel te behalen is door gezamenlijk op te trekken, of onderzoeken welke mogelijkheden cloudoplossingen bieden en wat waterschappen daarmee zouden kunnen doen. Per project wordt er een team samengesteld waarvan je zowel speler als aanvoerder kunt zijn.

Hier stroom je in

Het programma Organisatie en Samenwerking bestaat uit drie pijlers. Ontwikkeling & Beheer richt zich onder meer op het ontwikkelen van een referentiearchitectuur voor de waterschappen. Contracten & contractmanagement beheert het Oracle- en Govroam-contract voor de aangesloten waterschappen. Nieuwe ontwikkelingen richt zich op nieuwe en innovatieve manieren om processen te optimaliseren, voor de waterschappen substantiële besparingen te realiseren door gezamenlijke inkoop van middelen en kennis voor iedereen toegankelijk te maken. Binnen ons programma werk je samen in een enthousiast team met mensen die openstaan voor jouw frisse blik, van wie je veel kunt leren en die jou tegelijkertijd van nieuwe inzichten kunnen voorzien.

Je bestaat al voor nog meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Een aantal jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als manager, projectmanager/projectleider of consultant
  • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen
  • Een brede blik, een proactieve houding en kun je goed samenwerken
  • Politieke - en omgeving sensitiviteit en doorzettingsvermogen

Ons spetterende aanbod

Het Waterschapshuis biedt aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Naast een goede onboarding door onze Talentmanager ben je ook verzekerd van goede begeleiding en kijken we samen met jou hoe we je persoonlijke ontwikkelbudget zo goed mogelijk kunnen invullen.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sandra van Deelen, Programmamanager Organisatie en Samenwerking, via 06-13511038
of s.vandeelen@hetwaterschapshuis.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06-38057234.

Werven doen we zelf, Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.