32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Heb jij een Chemisch Analytische achtergrond en-/of ervaring met het uitvoeren en vastleggen van rapporteringen van meetresultaten bij een waterschap of Rijkswaterstaat? Wil je graag je horizon verbreden, maar tegelijkertijd in de chemie blijven werken? En snap jij ook nog eens het belang van standaardiseren en modelleren? Dan voel jij je als Specialistisch adviseur Aquo-standaard bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!
 

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort (twee dagen in de week, de rest vanuit huis)
Aantal uur: 24 - 32 uur
Salaris: min € 3.078,- max € 4.257,- (Schaal 9)
Contract: Bij voorkeur detachering tot 2028 vanuit je huidige organisatie.

Het Informatiehuis Water is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het Informatiehuis Water komen we samen met de waterbeheerders tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Daar hoort bij dat we Aquo-standaard beheren: de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector (www.aquo.nl).

Jaarlijks worden er zo'n 200 wijzigingsvoorstellen op de Aquo-standaard ingediend. Als Specialistisch adviseur Aquo-standaard word jij er medeverantwoordelijk voor dat deze wijzigingsvoorstellen, en dan vooral de aanvragen over chemische stoffen, correct in de Aquo-standaard worden opgenomen. Je hebt rechtstreeks contact met de indiener van de vraag, zodat je meer inzicht krijgt in de daadwerkelijke behoefte. Samen met je collega's van het Aquo-team bepaal je vervolgens hoe dit het beste in de Aquo-standaard past.

Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de organisatie van de expertgroep Chemie en de technische werkgroep Aquo, waar je de rol van secretaris vervult. Je werkt samen met de leden van deze werkgroepen en zorgt er zo voor dat (met name) de chemische stoffen en analyses op een juiste manier volgens de Aquo-standaard kunnen worden uitgewisseld. Aangezien de Aquo-standaard over meer gaat dan alleen chemische uitwisseling, leer je in de loop van de tijd ook dingen over bijvoorbeeld biologie, ecologie, waterveiligheid en -systemen en afvalwaterassetmanagement. Dat maakt het werk des te interessanter! Concreet word je verantwoordelijk voor:
 

 • Het overzien van consequenties van wijzigingsvoorstellen voor de omgeving, waar je ook op juiste wijze naar weet te handelen.
 • Het uitwerken van wijzigingsvoorstellen volgens de praktijkrichtlijnen. Met behulp van SciFinder controleer je het CAS-nummer.
 • Het zorgen voor een tijdige beschikbaarheid van agenda’s en verslagen voor alle deelnemers van de expertgroep Chemie en technische werkgroep Aquo.
 • Het goed documenteren en beschikbaar stellen van afspraken.
 • Het helpen van gebruikers om het proces op zo’n manier in te richten, dat de implementatie van de Aquo-standaard verbetert. Dat doe je niet alleen binnen het Informatiehuis Water, maar ook bij de eigen organisaties van gebruikers.
 • Het verder optimaliseren van de gezamenlijke wijzigingsprocessen met diverse standaardisatieorganisaties, samen met je collega’s.

Hier stroom je in
Je wordt onderdeel van het team Aquo-standaard van het Informatiehuis Water. Je gaat aan de slag in een informele werkomgeving, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar stellen van alle relevante waterinformatie voor de sector. Waterbeheerders werken aan de waterkwaliteit, -kwantiteit en -veiligheid in Nederland; overheden, organisaties en burgers dragen hieraan bij. Daarom is het belangrijk dat zij continu kunnen beschikken over eenduidige en betrouwbare waterinformatie. Bij het Informatiehuis Water maken we dat op een eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde mbo 4- of hbo-opleiding in de chemie.
 • Enkele jaren werkervaring bij een chemisch lab. Op dit moment werk je bij een waterschap, provincie, gemeente, Rijkswaterstaat of een andere overheidsorganisatie.
 • Kennis van standaardisatie, informatiemodellen, uitwisselformaten en modelleren.
 • Kennis van MS Office, met name Excel.
 • Kennis van Non Target Screening, remote sensing en/of eDNA is een pre.
 • Service- en resultaatgerichtheid: je bent een behulpzame en positieve teamspeler, die ook goed zelfstandig kan werken.
 • Een procesdenker: je zoekt altijd naar mogelijkheden tot verbetering en innovatie.
 • Zorgvuldigheid: je bent leergierig en let op de details.

Ons verfrissende aanbod


Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 9. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot ten minste 31 december 2025. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet daarbij niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Stephany de Maaijer, wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.