32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 28 -32 uur
Salaris: min € 3.431 - max € 5.340 (S10/ 11)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie of een tijdelijke aanstelling van minimaal 2 jaar.

Heb jij veel mensenkennis en ben je een out-of-the-box denker? En wil jij binnen de recruitment je horizon verbreden door nieuwe kandidaten binnen te halen voor complexe ICT-projecten van de Nederlandse waterschappen? Dan voel jij je als Recruiter bij het Waterschapshuis als een vis in het water!

Bij het Waterschapshuis werken we op landelijk niveau in een innovatieve omgeving aan complexe ICT-projecten voor de waterschappen. Als Recruiter ben jij verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van deze projecten. Je hebt je doel duidelijk voor ogen: topkandidaten binnenhalen voor diverse functies binnen de hele organisatie. Je geeft niet op totdat je de ideale kandidaat hebt gevonden. Daarnaast maak je zoveel mogelijk gebruik van de kennis en kunde van de medewerkers van de waterschappen door hen in te zetten op onze projecten. In deze rol wordt je netwerk vergroot en merk je de voordelen van efficiënt samenwerken.

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

 • Het analyseren en het in beeld brengen van de capaciteitsbehoefte samen met de programmamanagers
 • Je bent het aanspreekpunt voor het wervings-, selectie- en inhuurproces. Het detacheringsproces van collega’s uit de watersector ligt voornamelijk bij de capaciteitsmanager. Zij houdt ook zicht op het totale plaatje.
 • Op een innovatieve en creatieve manier experimenteren met de nieuwste recruitmenttechnieken. Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.
 • Zorgen voor een optimale sollicitatiebeleving van de kandidaten. Denk daarbij aan een snelle, eerlijke en transparante sollicitatieprocedure.
 • Op zoek gaan naar de best passende wervingsmethode na een vacature-intake met de vacaturehouder, waarmee je (latent) zoekende kandidaten op creatieve wijze weet te overtuigen.
 • Op innovatieve wijze de juiste persoon op de juiste plek weten te krijgen.
 • Zorgen dat het wervings- en selectieproces van A tot Z vlekkeloos verloopt. Je zorgt ervoor dat ons recruitmentsysteem en onze ‘werken bij’-website altijd up-to-date zijn en dat de rapportages helder zijn. Daarnaast controleer je of contracten foutloos de deur uitgaan. Alles voor een optimale Candidate Journey!
 • De verantwoordelijkheid voor het optimaliseren van het capaciteitsmanagement binnen het Waterschapshuis, samen met de capaciteitsmanager. We willen meer gaan werken vanuit de ‘Plan Do Check Act-cyclus’.
 • Het opstellen van de capaciteitsplanning en deze bijhouden in onze capaciteitstool. Dat doe je aan de hand van de meerjarenplannen van onze programma’s en de strategie van het Waterschapshuis en de waterschappen.

Hier stroom je in
Je komt terecht in ons bevlogen HR-team. Binnen dat team werk je nauw samen met onze capaciteitsmanager. Samen weten jullie steeds slimmer en beter resultaten te boeken in de complexe omgeving van de waterwereld.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een hbo-werk- en -denkniveau
 • Ruime ervaring op het gebied van werving en selectie. Daardoor kun jij actief meedenken over hoe we het capaciteitsmanagement binnen het Waterschapshuis verder kunnen doorontwikkelen.
 • Het vermogen om analytisch te denken, planmatig te handelen en processen te verbeteren.
 • Bij voorkeur ervaring met het sourcen van IT’ers of technici, vanwege de schaarste en complexiteit van deze doelgroep.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie of een tijdelijke aanstelling voor minimaal 2 jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan via de onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via telefoonnummer 06 38 05 72 34.

Het formulier wordt geladen.