Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 20-24

Salaris: schaal 12
Contract: Op basis van collegiale inlening voor de periode van 2 jaar met optie tot verlenging 

Heb jij als projectleider ervaring opgedaan binnen de overheid? Heb je kennis van IT-architectuur en ben je klaar voor een volgende carrièrestap? Dan voel jij je als Projectleider WiLMA bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!


Duik jij in deze uitdaging?

De Waterschaps Informatie & Logisch Model Architectuur (WiLMA) beschrijft een modelwaterschap en is daarmee een startpunt om gezamenlijke ontwikkelingen in samenhang op te pakken. Het hulpmiddel daarbij is een referentiearchitectuur, een verzameling van best practices van diverse waterschappen. Voor projecten van Het Waterschapshuis is WiLMA dé handleiding op het gebied van architectuur en standaarden.
 
Als projectleider WiLMA ben jij de spin in het web voor het verder ontwikkelen en beheren van de referentiearchitectuur. De belangrijkste doelstelling is nuttige en waardevolle resultaten te leveren voor de waterschappen die ook daadwerkelijk gebruikt en beheerd worden. Je stuurt het WiLMA-team aan en zet samen met de programmamanager de lijnen uit. Ook ben je verantwoordelijk voor de afstemming en integratie met toepassingen die gerelateerd zijn aan WiLMA Online. Je werkt hierbij veel samen met allerlei waterschappers die zijn vertegenwoordigd in diverse communities. Deze communities zijn verantwoordelijk voor het leveren van input voor de inhoudelijke vulling van WiLMA online, en worden geleid door de technisch managers en architecten van Het Waterschapshuis. Wil je nog meer weten over de inhoud van WiLMA Online, kijk dan op www.wilmaonline.nl.

Hier stroom je in

Binnen het programma Organisatie en Samenwerking willen we waterschappen dezelfde taal laten spreken, waardoor zij effectiever en efficiënter kunnen samenwerken. Samen met je team van technisch managers, functioneel beheerders en architecten ga je voor het behalen van de afgesproken resultaten, waarbij betrokkenheid en draagvlak vanuit de waterschappen van groot belang is. Je werkt intensief samen met mensen die openstaan voor jouw frisse blik, van wie je veel kunt leren en die jou tegelijkertijd van nieuwe inzichten kunnen voorzien.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo-werk- en -denkniveau.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider binnen de landelijke overheid met een IT-component.
  • Affiniteit met architectuur.
  • Ervaring met stakeholdermanagement, het creëren van draagvlak en het behalen van resultaten in een complexe omgeving.
  • Een pragmatische en resultaatgerichte instelling, oog voor je omgeving en het vermogen om strategische doelen te vertalen naar tactische besluiten. 

Ons spetterende aanbod

De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal 2 jaar. Het Waterschapshuis biedt aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Naast een goede onboarding door onze Talentmanager ben je ook verzekerd van goede begeleiding en kijken we samen met jou hoe we je persoonlijke ontwikkelbudget zo goed mogelijk kunnen invullen.

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Maak jij werk van water?

Solliciteren dan vóór 31 oktober a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sandra van Deelen, Programmamanager, via 06-13511038. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06-38057234.