Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 16 uur

Salaris: Schaal 11 min. € 3.685 – max. € 5.145
Contract: bij voorkeur detachering tot 2024 vanuit je huidige organisatie.

Ben jij de adviseur, beleidsmedewerker of projectleider die zijn of haar horizon wil verbreden? Wil jij verantwoordelijk zijn voor de informatieketen achter de waterveiligheid in Nederland, die gebruikt wordt door Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies? Dan voel jij je als Projectleider bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Het Informatiehuis Water houdt voor de waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat de regie op de informatieketen in het Waterveiligheidsdomein. Met jouw luisterend oor en visie leg jij als Projectleider Waterveiligheid de verbinding tussen de verschillende stakeholders en de verschillende oplossingen die ter ondersteuning van de processen rondom waterveiligheid zijn vormgegeven. Daarnaast zorg je dat de ondersteunde voorzieningen (Waterveiligheidsportaal, portaal Richtlijn Overstromings Risico’s) blijven aansluiten op de beheerdersbehoefte. Concreet word je verantwoordelijk voor:

• Het in stand houden, optimaliseren en doorontwikkelen van de informatieketen Waterveiligheid, met name het Waterveiligheidsportaal;
  • Eerstelijns contact met het Waterveiligheidsportaal, zowel voor de interne organisatie als daarbuiten;
  • De inrichting en aansturing van het applicatie- en technisch beheer, dat extern is belegd;
  • Het organiseren van gebruikersoverleggen om alle neuzen één kant op de te krijgen;
  • Het opstellen van diverse voortgangsrapportages.

Je wordt onderdeel van de Informatiestroom waterveiligheid van het Informatiehuis Water (IHW). Het IHW is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: alle informatie over water op een efficiënte en effectieve manier laten stromen. Dit doen we door te bundelen en te centraliseren, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Dagelijks maken veel waterschappen, provincies en RWS-diensten gebruik van de informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!

• Een afgeronde hbo/wo-studie en enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Ervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie en een netwerk binnen de branche.
  • Een tweede natuur om in processen te denken en deze goed neer te zetten.
  • Kennis van processen in het Waterveiligheidsdomein en van informatieanalyse. Kennis van de Aquo-standaard is een pre.
  • Oplossingsgerichtheid, goed kunnen samenwerken en bestuurlijke en omgevingssensitiviteit.
  • Zorgvuldigheid, organisatievermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is minimaal afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot minstens 2024. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Solliciteer dan vóór 2 september a.s. via onderstaande knop. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij, Programmamanager, Informatiehuis Water via 06 50 63 51 12. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.