32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Ben jij een ervaren leidinggevende van ICT-projecten met veel ambitie? En wil jij met jouw organisatievermogen en datakennis de waterschappen in Nederland klaarmaken voor de toekomst? Dan voel jij je als Projectleider Datastromen bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!
 

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32
Salaris: € 3685 - € 5145 (schaal 11)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie of een projectaanstelling voor 3 jaar.

Data is een onmisbare productiefactor: het is het fundament van de besluitvorming binnen veel organisaties. Waterschappen gaan daarom ook steeds meer over tot datagedreven besluitvorming. Het landelijke Programma Datastromen verbindt waterschappen en helpt ze bij het invullen van de bestuurlijke ambitie om klaar te zijn voor de ‘open data’-toekomst. Binnen het programma zorgen we dat alle beschikbare gegevens over de beheergebieden van de waterschappen snel én gestandaardiseerd beschikbaar zijn voor iedereen.

De aankomende jaren verwachten we een sterke toename in de omvang en de intensiteit van de gegevensstromen. Als Projectleider Datastromen zorg je voor een effectieve en efficiënte projectenorganisatie rondom die gegevensstromen. Jij bent binnen Het Waterschapshuis en bij de waterschappen hét aanspreekpunt voor die projecten. Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:
 

  • Je helpt om de data van de waterschappen te vertalen naar een uniforme taal, zodat de waterschappen gezamenlijk hun data kunnen uitwisselen. Jij levert hiervoor standaarden aan.
  • Je voorziet in lokale kernregistraties en connectoren naar een landelijk gegevensknooppunt en realiseert mechanismen om dat landelijke knooppunt te ontsluiten.
  • Je monitort op de volledigheid, actualiteit, juistheid  van de data en de metadata.
  • Je bent inhoudelijk betrokken maar stuurt voornamelijk aan op hoofdlijnen, met als belangrijkste KPI’s geld, kwaliteit en resultaat.

Hier stroom je in
Binnen het Programma Datastromen streef je samen met een team van specialisten, waaronder een Technisch Manager, Contractmanager en een Omgevingsmanager, naar resultaat. Samen met de Programmamanager stem je verschillende zaken af en zorg je voor een adequate informatiestroom naar onze opdrachtgevers, die zijn verenigd in de stuurgroep.
Werken bij Het Waterschapshuis betekent werken aan complexe projecten op landelijk niveau in een innovatieve omgeving. De kwaliteit van onze projecten is hoog en de projecten zijn vernieuwend. De lat ligt dus hoog!

 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo-werk- en -denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als leidinggevende van ICT-projecten bij samenwerkingsverbanden in de publieke sector.
  • Kennis van de watersector.
  • Aantoonbaar behaalde resultaten in een innovatieve en bestuurlijk complexe omgeving.
  • Een pragmatische en resultaatgerichte instelling, organisatievermogen en omgevingssensitiviteit

Ons verfrissende aanbod


Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 11. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal twee jaar of je krijgt een projectaanstelling voor een periode van 3 jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan vóór 28 september a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Dick Konings, Programmamanager Datastromen, via 06 10 94 47 88. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager of 06 38 05 72 34.

 

Het formulier wordt geladen.