Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32 uur

Salaris: Schaal 11(Cao vwvw)
Contract: Het betreft een tijdelijke detachering vanuit jouw huidige overheidsinstantie.

Ben jij een projectleider met ervaring binnen de overheid? Heb je verstand van IT en data en wil je de waterschappen in Nederland klaarmaken voor de toekomst? Dan voel jij je als Projectleider Datastromen bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Data vormt de fundering van de besluitvorming binnen de waterschappen. De digitalisering versnelt en is onomkeerbaar; de waterschappen beschouwen informatie dan ook als onmisbare productiefactor. Dit vereist dat waterschappen hun data op orde hebben om ook in de toekomst hun taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Het landelijke Programma Datastromen verbindt en helpt waterschappen bij het invullen van de bestuurlijke ambitie om klaar te zijn voor de ‘open data’-toekomst. Wij zorgen dat álle beschikbare gegevens over de beheergebieden van de waterschappen snel én gestandaardiseerd beschikbaar zijn voor iedereen. Binnen de geldende standaarden helpen wij de data van de waterschappen te vertalen naar een uniforme taal, zodat de waterschappen gezamenlijk data kunnen uitwisselen. Dit doen wij door een voorziening te ontwikkelen, softwareoplossingen aan te bieden en te helpen om deze technisch te implementeren. Ook monitoren wij op kwaliteit, betrouwbaarheid, reproduceerbaarheid en uitwisselbaarheid van de data.

Als Projectleider Datastromen houd je de voortgang van deze projecten nauwgezet bij en ben je binnen de waterschappen hét gezicht voor deze projecten. Inhoudelijk ben je betrokken maar je stuurt vooral op hoofdlijnen, met als belangrijkste KPI’s geld, kwaliteit en resultaat.

Hier stroom je in

Binnen het Programma Datastromen ga je samen met je team, waaronder een Technisch Manager, Contractmanager, Omgevingsmanager en Projectondersteuner, voor het behalen van resultaten waarbij betrokkenheid en draagvlak vanuit de waterschappen van groot belang is. Samen met de Programmamanager stem je zaken af en zorg je voor de juiste informatie richting de stuurgroep. Werken bij Het Waterschapshuis is werken aan complexe projecten op landelijk niveau in een innovatieve omgeving. De kwaliteit van onze projecten is hoogstaand, de projecten zijn vernieuwend, verhogen het gebruiksgemak en worden uitstekend gemanaged.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo werk- en -denkniveau
  • Relevante werkervaring als projectleider binnen de landelijke overheid met een IT-component.
  • Aantoonbaar behaalde resultaten in een complexe omgeving en het vermogen om verschillende stakeholders te managen.
  • Een pragmatische en resultaatgerichte instelling, organisatievermogen en omgevingssensitiviteit.

Ons spetterende aanbod

De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal 2 jaar. Het Waterschapshuis biedt aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Naast een goede onboarding door onze Talentmanager ben je ook verzekerd van goede begeleiding en kijken we samen met jou hoe we je persoonlijke ontwikkelbudget zo goed mogelijk kunnen invullen.

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Liesbeth van der Lee, Programmamanager Datastromen, via 06 46 97 32 63. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Werven doen we zelf, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.