Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32-36

Salaris: schaal 10 / 11 cao Waterschappen VWVW
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 1 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Werk jij als adviseur projectbeheersing of projectcoördinator bij een waterschap, provincie, gemeente of Rijkswaterstaat? Wil je graag je horizon verbreden, snel veel leren en een groot netwerk opbouwen? Dan voel jij je als Projectbeheerser bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Waterschapshuis levert toegevoegde waarde voor de Nederlandse waterschappen bij het realiseren van de digitale transformatie. Vanuit 12 programma’s worden innovatieve projecten uitgevoerd die bijdragen aan duurzame gemeenschappelijke informatievoorziening, zoals apps, databanken en platforms die aansluiten bij de uitdagingen van één of meerdere waterschappen. Als Projectbeheerser zorg jij voor het continu bewaken en beheersen van tijd, geld, kwaliteit en informatie van een project. Je coördineert verschillende projecten en implementeert en bewaakt beheersprocessen binnen integrale projectteams. Meer specifiek heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je rol is faciliterend, ondersteunend maar ook controlerend. Van het opstarten van de projectfase tot en met het beheer ben jij de steun en toeverlaat als het gaat om de risico’s en de kwaliteit van de uitvoering.
 • Je zorgt voor het juiste “project-imago”: iedereen krijgt dezelfde informatie. Je houdt daarbij vast aan de gekozen visie en strategie.
 • Via een goed audit- en kwaliteitsmanagementsysteem waarmee je producten en diensten kunt toetsen, handel je altijd onafhankelijk. Het opzetten van dit systeem staat nog in de kinderschoenen; jij kunt hieraan een belangrijke bijdrage leveren.
 • Je stemt diverse belangen binnen het IPM-team af, geeft advies en bent betrokken bij de besluitvorming.
 • Je zorgt voor het opstellen en bewaken van de projectplanning en het risicodossier, voor het bewaken van het budget en het voeren van de projectadministratie.
 • Je adviseert over de te nemen beheersmaatregelen en verbetert en standaardiseert indien nodig het beheersingsproces binnen projecten.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van projectbeheersing, financiën, bedrijfskunde of economie.
 • Aantoonbare ervaring met integrale projectbeheersing en advisering.
 • Werkervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of andere overheidsorganisatie.
 • Een brede belangstelling, nauwkeurigheid en integriteit.
 • Het vermogen om mensen met elkaar te verbinden, compromissen te sluiten maar ook standvastig te zijn als dat nodig is.
 • De kunst om op elk gewenst moment de juiste informatie boven water te krijgen.

Ons verfrissende aanbod

De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal een jaar. Je salaris is afhankelijk van je meegebrachte kennis en ervaring, de functie is ingeschaald in schaal 10/11. Salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij Het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 De kracht van samen
 

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sanne Hooijer via 06 – 82 76 82 68 of s.hooijer@hetwaterschapshuis.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.