Amersfoort | 16 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 16 uur
Salaris: Min € 4.264 – Max € 6.041 (S12) Cao Vwvw
Contract: Het betreft een tijdelijke detachering voor een minimale periode van 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Ben jij thuis in het domein Dienstverlening? Kun jij je moeiteloos bewegen tussen de betrokken partijen op operationeel, tactisch en strategisch niveau en heb je programmamanagementervaring? Vind je het leuk om een brug te slaan tussen communicatie, dienstverlening, ICT, management en bestuur en hou jij je staande in een politiek-bestuurlijke omgeving met verschillende belangen? Dan voel jij je als Programmamanager Digitale Dienstverlening als een vis in het water!

Bedrijven, instellingen, inwoners en andere overheden zijn steeds meer gewend aan digitale dienstverlening, maatwerk, optimale vindbaarheid, transparantie en snelheid en vragen dat ook van de waterschappen. Niet alleen de veranderende klantbehoeften maar ook een veranderend speelveld zorgen voor urgentie bij de waterschappen om hun digitale dienstverlening verder te ontwikkelen.

Het Programma Digitale Dienstverlening ondersteunt vanuit het Waterschapshuis de waterschappen om kennis en uitvoeringskracht op het gebied van klant gedreven dienstverlening te bundelen. Met praktijkoplossingen, informatie en inspiratie, analyses en standaardisering bieden wij waterschappen handvatten om hun klantgerichtheid verder te verbeteren. Zodat hun dienstverlening zowel herkenbaar, effectief en efficiënt is voor inwoners en ondernemers, als ook dat de informatie betrouwbaar, veilig en beschikbaar is.

In de rol van programmamanager ben je bezig met het positioneren van het programma tussen de andere programma’s bij het Waterschapshuis en bij de waterschappen. Kortom: Je bent de verbindende factor.

Jouw takenpakket:

 • Je fungeert als schakel tussen de opdrachtgever en de uitvoering van het Waterschapshuis.
 • Je bewaakt de voortgang over de diverse projecten heen en bent constant op zoek naar de samenhang met andere initiatieven.
 • Je rapporteert over de voortgang van het programma in het Uitvoerend Overleg.
 • Je geeft samen met de andere programmamanagers invulling aan de ontwikkeling van programmasturing.
 • Je zorgt voor samenwerking op het gebied van wet- en regelgeving t.b.v. digitale dienstverlening.
 • Je benut zowel formele kanalen als informele netwerken om doelen te bereiken. Je vormt allianties met belangrijke spelers om dingen voor elkaar te krijgen.
Hier stroom je in
Je stroomt in binnen Programma Digitale Dienstverlening waarin nu o.a. de volgende thema’s spelen: Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), Wet open overheid (Woo), Single Digital Gateway (SDG). De thema’s vallen onder de Programmanager Digitale Dienstverlening. Het team bestaat uit 5 professionals. Voor de Woo en de SDG werken we intensief samen met onze 21 benoemde contactpersonen bij de waterschappen.
We helpen en versterken elkaar en focussen ons samen op de te behalen doelen.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een hbo- of wo-werk en -denkniveau
 • Aantoonbare kennis van programmamanagement
 • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en een sterk analytisch vermogen
 • Een resultaat- én klantgerichte houding met veel verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Organisatorische en bestuurlijke sensitiviteit.

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 12. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal twee jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden.
Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan vóór 15 augustus a.s. via onderstaande button. We laten je binnen z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Ernst-Pieter Bakker via 06-27 08 14 58. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.