Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 16-18 uur per week

Salaris: min € 4580 –max € 6586 Schaal 13 cao vwvw
Contract: Het betreft een detachering vanuit je eigen waterschap voor minimaal 2 jaar, met optie tot verlenging

Ben jij de programmamanager die zijn horizon wil verbreden? Wil jij een coördinerende rol vervullen in de informatievoorziening tussen Rijkswaterstaat en waterschappen? Dan voel jij je als Programmamanager van De Gemeenschappelijke SAW@ Organisatie bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

SAW@ (spreek uit als SAWA) is een samenwerkingsprogramma van 11 waterschappen en Rijkswaterstaat. SAW@ heeft als doel de vergunningverlening-, toezicht- en handhavingsprocessen van de watersector te bevorderen door gezamenlijk een informatievoorziening in te kopen, uniform in te richten, te beheren en door te ontwikkelen. De Gemeenschappelijke SAW@ Organisatie (GSO) voert de gezamenlijke projecten en het beheer uit en bestaat momenteel uit 14 leden, die op parttimebasis uitgeleend zijn vanuit Rijkswaterstaat en de waterschappen.

In de rol van Manager GSO sta je continu in contact met de waterschappen en Rijkswaterstaat en ga je op zoek naar de vraag achter hun vraag. Je vertaalt de behoeftes van SAW@-deelnemers naar strategische doelen en zorgt dat de kwaliteit van het programma daaraan voldoet. Daarbij verlies je de mensen binnen het project en het beheerteam nooit uit het oog. Je verantwoordelijkheden omvatten onder meer:

 • Het opstellen van de structuur van het programma, het definiëren van resultaten en het analyseren van risico's.
 • Het opstellen van het jaarplan met daarin opgenomen project-, proces-, en activiteitenplannen. Deze stem je af met de Proces Eigenaren Commissie (PEC), bestaande uit de hoofden VTH van de SAW@-deelnemers.
 • Verbinding maken tussen de verschillende belanghebbenden zoals PEC, stuurgroep, deelnemers, gebruikersplatform en de leveranciers op tactisch/strategisch niveau.
 • De prioriteiten binnen het programma duidelijk maken aan projectleiders en beheerders en zorgen dat de kwaliteit van de programma’s voldoet aan de wensen van de deelnemers.
 • Samen met teamleden zoeken naar slimme innovaties, waarbij je draagvlak creëert voor grensverleggende ideeën en alternatieve oplossingsrichtingen om het programma verder tot stand te brengen.
 • Het bewaken van de voortgang, financiën en sturingscriteria en hierover verantwoording afleggen aan de betreffende opdrachtgevers (PEC en de stuurgroep).
 • Het organiseren van besluit- en verantwoordingsproces en hierover communiceren naar de opdrachtgevers
 • Het regelen van de organisatorische condities om een effectief programmaverloop te stimuleren. Denk hierbij aan de juiste persoon op de juiste plek en zorgen dat medewerkers binnen het programma vanuit hun natuurlijke kracht hun bijdrage kunnen leveren.
 • Het bevorderen van de samenwerking tussen SAW@ en andere overheden binnen het landelijke gebruikersplatform.

We komen als GSO in principe elke donderdag bij elkaar op de locatie van Rijkswaterstaat in Utrecht. Hoe we daar invulling aan gaan geven na de corona-periode zal nog nader bekeken worden.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een universitair werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring bij een waterschap en de wil om je horizon te verbreden.
 • Ruime kennis en ervaring met programmamanagement.
 • Kennis van ICT en/of VTH (vergunning, toezicht en handhaving) is een pre.
 • Daadkracht en zowel sturend als verbindend vermogen.
 • Oog hebben voor kansen, voor verschillende belangen én voor het grote geheel.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 2 september via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Ilse Dingerdis via
06 83 13 91 23

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.