Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32 uur

Salaris: Schaal 10 (cao vwvw)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 1 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Ben jij die Programma Communicatieadviseur met een paar jaar ervaring bij een waterschap, provincie, gemeente of Rijkswaterstaat? Heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen binnen de communicatiebranche en wil je snel een groot netwerk opbouwen? Dan voel jij je als Communicatieadviseur bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Waterschapshuis levert toegevoegde waarde voor de Nederlandse waterschappen bij het realiseren van de digitale transformatie. Vanuit 11 programma’s worden innovatieve projecten uitgevoerd die bijdragen aan duurzame gemeenschappelijke informatievoorziening, zoals apps, databanken en platforms die aansluiten bij de uitdagingen van één of meerdere waterschappen.

Als Programma Communicatieadviseur ben jij de communicatieve sparringspartner van de collega’s in deze programma’s. Jij bent in staat de soms complexe materie om te zetten naar aansprekende taal en brengt daarmee de toegevoegde waarde van de programma’s naar voren. Door jouw inzet wordt Het Waterschapshuis als geheel meer zichtbaar en is duidelijk welke meerwaarde zij heeft voor de Waterschappen. Om dit mogelijk te maken verwachten we van jou de volgende activiteiten:

 • Het adviseren over de communicatie in de programma’s en het uitwerken en uitvoeren van de communicatieplannen.
 • Het doorvertalen van de corporate story en onze vernieuwde huisstijl naar de programma’s.
 • Het creëren en produceren van content zodanig dat deze meervoudig gebruikt kan worden. Denk aan onze website, nieuwsbrieven, podcasts en/of sociale media.
 • Actief bijdragen aan de redactie van ons digitale magazine It’s HWH.
 • Het inrichten en onderhouden van diverse online communities en mede-organiseren van evenementen.
 • Het continu schakelen tussen interne, externe en arbeidsmarktcommunicatie.
 • Het adviseren over en onderhouden van de relatie met onze diverse stakeholders.
 • Je draagt bij aan het opzetten van de community van één van de programma’s.

Hier stroom je in

Je werkt in een klein team samen met de Corporate communicatiestrateeg. Daarnaast werk je veel samen met de Programmamanager, Omgevingsmanager, Communitymanager, met de waterschappen en andere rolhouders binnen de programma’s en bedrijfsvoering.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde relevante hbo- of universitaire opleiding.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een communicatiefunctie.
 • Werkervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of andere overheidsorganisatie.
 • Affiniteit met ICT en de watersector.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
 • Het vermogen om zowel te adviseren en coachen als zelfstandig plannen te schrijven en uit te voeren.
 • Creativiteit en het vermogen om dit om te vertalen naar begrijpelijke (online) communicatie.
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid.

Ons verfrissende aanbod

De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal een jaar. Je salaris is afhankelijk van je meegebrachte kennis en ervaring, de functie is ingeschaald in schaal 10. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij Het Waterschapshuis bied je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 4 januari a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Pleuni Niezing, Corporate communicatiestrateeg, via 06 86 84 43 33 of p.niezing@hetwaterschapshuis.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

 

Werven doen we zelf, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld