Amersfoort | 36 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 34-36 uur
Salaris: schaal 12 (€ 4.264- 6.041)
Contract: het betreft een tijdelijke detachering van een jaar vanuit je huidige overheidsinstantie, met optie tot verlenging.

Ben jij die consultant, accountmanager of relatiemanager met uitgebreide ervaring in de watersector? Wil jij de verschillende waterschappen in Nederland helpen bij hun uitdagingen in de waterketen? Dan voel jij je als Omgevingsmanager bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Mensen zijn steeds meer gewend aan het gebruik van digitale hulpmiddelen. Tegelijkertijd vragen maatschappelijke kwesties zoals het klimaat om aanvullende oplossingen. Voor de waterketen werken de waterschappen binnen Het Waterschapshuis samen in het programma waterketen. Aangezien Het Waterschapshuis zowel ‘van’ als ‘voor’ de waterschappen is, is het belangrijk om goed te weten wat er bij elk van hen speelt en hoe we elk van hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen; dat wordt jouw belangrijkste taak als Omgevingsmanager!

Je onderhoudt zowel fysiek als virtueel contact met de waterschappen en geeft ze proactief advies op het gebied van digitalisering, technologische ontwikkelingen en innovatie. Daarbij is het belangrijk dat je niet oordeelt, maar vooral luistert. Zie jezelf als een accountmanager zonder concreet product, of als een lobbyist zonder verborgen agenda. Je vertaalt landelijke trends naar relevante informatie voor specifieke waterschappen, gaat in gesprek met bedrijven die nieuwe producten of diensten promoten en weet intern de juiste mensen aan te haken op (deel)projecten.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een universitair werk- en -denkniveau.
  • Ruime werkervaring in de waterketen en een flink (landelijk) netwerk opgebouwd in de watersector, bijvoorbeeld als consultant, adviseur of relatiemanager.
  • Kennis van digitale trends en ontwikkelingen en het vermogen deze te verbinden aan de sector.
  • Goed kunnen luisteren, lobbyen, adviseren, netwerken en relaties managen.
  • Rust en vertrouwen uitstralen en een gesprek kunnen voeren op diverse niveaus.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via de onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Anneke Spijker, Programmamanager waterketen, via 06 25319119. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.