Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 20

Salaris: schaal 13
Contract: tijdelijke detachering vanuit jouw overheidsorganisatie voor een jaar, met optie tot verlenging

Ben jij die omgevingsmanager of strategisch adviseur met ervaring bij een provincie, gemeente, waterschap of Rijkswaterstaat? Heb je affiniteit met digitalisering en bij voorkeur kennis van IPM-rollen? Dan voel jij je als Omgevingsmanager digitale dienstverlening bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!
 

Duik jij in deze uitdaging?

De samenleving verandert snel onder invloed van technologie en digitalisering. De waterschappen ontwikkelen een gezamenlijke visie en aanpak om de kansen van de informatiesamenleving beter te benutten en te voldoen aan de maatschappelijke verwachtingen. Digitale dienstverlening is bij uitstek een onderwerp waar alle waterschappen mee te maken krijgen. Daarom heeft Het Waterschapshuis het programma Digitale Dienstverlening opgestart, met als doel de waterschappen in Nederland te helpen bij deze opgave. Aangezien Het Waterschapshuis zowel ‘van’ als ‘voor’ de waterschappen is, is het belangrijk om goed te weten wat er bij elk van hen speelt en hoe we elk van hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Dat wordt jouw belangrijkste taak als Omgevingsmanager digitale dienstverlening.

Je ontwikkelt visies, strategieën en oplossingsrichtingen over wat digitalisering betekent voor bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast geef je advies bij het bepalen van de bestuurlijke digitaliseringsopgave voor waterschappen. Hiermee schets je een kader voor de concretisering van digitale dienstverlening en voor het programma digitale dienstverlening bij het Waterschapshuis.

Je kent de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en verwerkt deze in je adviezen. Om tijdig op de hoogte te zijn van de veranderingen in technologie en de maatschappelijke omgeving creëer je samenwerkingsverbanden om toekomstverkenningen uit te voeren. Bij landelijke beleidsontwikkelingen voor digitalisering en informatievoorziening volg je deze tijdig als dat in het belang is van de waterschappen. In je rol ben je veel op pad: om vinger aan de pols te houden met de waterschappen, te overleggen, te netwerken en om signalen uit de markt van buiten naar binnen te begeleiden. Ook stimuleer je samenwerking en kennisdeling, bijvoorbeeld via kennissessies en het delen van best practices tussen en met de waterschappen.
 

Hier stroom je in

Binnen het programma Digitale Dienstverlening werk je samen in een enthousiast team van omgevingsmanagers aan het verder uitdragen van het programma, met collega’s die openstaan voor jouw frisse blik, van wie je veel kunt leren en die jou tegelijkertijd van nieuwe inzichten kunnen voorzien.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Minimaal een hbo werk- en -denkniveau.
  • Ruime werkervaring en een flink netwerk binnen een provincie, gemeente, waterschap, Rijkswaterstaat of het Kadaster.
  • Kennis van bestuurlijke en politieke processen en relevante wet- en regelgeving en het vermogen om dit te vertalen en toe te passen.
  • Bestuurssensitiviteit, vaardigheid met onderhandelingsprocessen en omgevingsbewustzijn.
  • Creativiteit, onafhankelijkheid en goede adviesvaardigheden.
  • Kennis van digitale trends en ontwikkelingen en het vermogen deze te verbinden aan de sector.

Ons verfrissende aanbod

De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor minimaal een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij Het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Peter Smits, Omgevingsmanager, via 06-52480238 of p.smits@hetwaterschapshuis.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06-38057234.

Werven doen we zelf, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet top prijs gesteld.