36 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Ben jij de Omgevingsmanager of Informatie Architect die zijn of haar ervaring wil inzetten voor de waterinformatie in Nederland? Heb je kennis van ICT én weet je met jouw communicatieve skills verschillende stakeholders met elkaar te verbinden? Dan voel jij je als Omgevingsmanager bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Locatie: Amersfoort (2 dagen per week, rest vanuit huis)
Aantal uur: 32 - 36 uur
Salaris:  S12 minimaal € 4.264,- en maximaal € 6.041,- per maand, op basis van 36 uur.
Contract: detachering tot 2026 vanuit je huidige overheidsorganisatie, met kans op verlenging.

Het Informatiehuis Water is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het Informatiehuis Water komen we samen met de waterbeheerders tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Daar hoort bij dat we Aquo-standaard beheren: de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector (www.aquo.nl).

Als Omgevingsmanager bij het Informatiehuis Water is het jouw taak om de Aquo-standaard verder te ontwikkelen, zodat deze blijft aansluiten op de processen van de waterbeheerders en bijvoorbeeld op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Je neemt het initiatief in de verkenning van de wereld waarin de Aquo-standaard en het Informatiehuis Water opereren, en geeft daarmee uiteindelijk vorm aan het speelveld van linked data. Je vindt het leuk om met een klein team vaart te zetten achter ontwikkelingen binnen een grotere community, op een dynamische plek die veel verschillende stakeholders en ontwikkelsnelheden kent.

Concreet word je verantwoordelijk voor:

• De toepassing en doorontwikkeling van het Aquo Wiki-platform, met aandacht voor zowel gebruikers als andere semantische en technische uitwisselstandaarden.
  • Het onderhouden van contacten en het faciliteren van overleggen. Je bent bovendien de motor achter verschillende werkgroepen, waaronder die van de Digitale Delta API community.
  • Het adviseren van onze partners bij projecten over startarchitecturen en de toepassing van standaarden. Het afstemmen en samenwerken met gebruikers en partnerorganisaties is daarin een vereiste.
Het Informatiehuis Water is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: alle informatie over water op een efficiënte en effectieve manier laten stromen. Dit doen we door te bundelen en te centraliseren, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen. We onderhouden en beheren de Aquo-standaard, coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen.

• Een afgeronde hbo- of wo-studie.
  • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie.
  • Kennis van ICT en data. Denk aan applicatieontwikkeling, standaardisatie (UML), linked data, standaardisatie binnen de overheid, API’s en ontologie.
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een echte netwerker én verbinder die de Aquo-standaard vertegenwoordigt en de contacten onderhoudt met andere organisaties.
  • Resultaatgerichtheid: je neemt stappen om je visie concreet te maken en hebt van nature de neiging om verbindingen te zien en te leggen.
  • Servicegerichtheid: je bent een open en eerlijke teamspeler, met een klantgerichte en positieve houding.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 12. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot minstens 2026. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent. Kun je op onderdelen van deze vacature voor ons wat betekenen, reageer dan ook. In het gesprek onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn.

Solliciteer dan vóór 3 oktober a.s.via www.werkenbijhetwaterschapshuis.nl(externe link). We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij, Programmamanager via 06 50 63 51 12. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Het formulier wordt geladen.