De digitale transformatie staat bij alle waterschappen op de bestuurlijke agenda. Over dit thema wordt levendig kennis uitgewisseld. Nu het besef er is, komt de vraag op wat het waterschap nodig heeft om blijvend succesvol te zijn binnen deze transformatie. Het Waterschapshuis neemt een ondersteunende rol aan naar de waterschappen en zorgt voor kruisbestuiving en de juiste verbindingen. Maak kennis met onze activiteiten op het gebied van leren, ontdekken en innoveren. 

 

Winnovatie

Winnovatie is hét innovatieplatform van de watersector. Hier vinden we elkaar om samen naar oplossingen te zoeken. Dit is de plek om innovatieve ideeën verder te brengen naar de praktijk. Het platform verbindt en inspireert. Er is ruimte om vragen te stellen en te brainstormen. Er worden lessen en successen gedeeld, maar ook ‘mislukte’ innovaties mogen in de ‘etalage’. Niet voor niets is het adagium: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Door ervaringen te delen leren we van elkaar!

Naar Winnovatie.nl   Meer info

 

 

DEEP

DEEP staat voor Data science & Engineering Expert Programma. Het is een traineeprogramma speciaal voor jonge professionals die zich bij de waterschappen willen ontwikkelen als data engineer of data scientist. Door vakinhoudelijke groei te combineren met persoonlijke ontwikkeling dragen zij bij aan een watersector waarin beschikbare informatie slimmer wordt ingezet voor droge voeten en schoon water. Zo is DEEP een impuls voor de digitale transformatie bij de waterschappen.

Meer info Naar intodeep.ai

Waterinnovatiefestival

Het Waterinnovatiefestival is the place to be voor alle waterprofessionals. We organiseren deze inspirerende dag samen met STOWA en de Unie van Waterschappen. Het fysieke ontmoetingsplek waar we de nieuwste ontwikkelingen en ideeën verzamelen. Bezoekers zijn altijd enthousiast, want binnen korte tijd wordt er ontzettend veel kennis gedeeld, contactgegevens worden uitgewisseld en nieuwe samenwerkingen worden geboren.

Meer info