Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32 – 36 uur

Salaris: € 3.685 – € 5.145 (schaal 11)
Contract: detachering voor een periode van minimaal 2 jaar vanuit jouw huidige overheidsorganisatie. Er is echter een grote kans tot verlenging.

 

Dit ga je doen

Het Informatiehuis Water (IHW) beheert de Aquo-standaard, de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector. Daarnaast zorgt het IHW, in het kader van landelijke en Europese rapportages, voor de informatiestromen over waterkwaliteit en waterveiligheid. Als informatieanalist werk je aan het analyseren van die informatiestromen. Je overziet het proces van een informatiestroom en denkt kritisch na bij het verwerken van data. Je bent een intermediair tussen de interne organisatie en onze klanten en hebt altijd aandacht voor de kwaliteit, doelmatigheid en beheerbaarheid van informatiestromen.

Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het beheer en de doorontwikkeling van de Aquo-standaard. Je brengt de wensen, eisen en verwachtingen van gebruikers helder in kaart. Om de vereiste gegevens naar boven te halen, organiseer je bijeenkomsten met de experts. Die werk je vervolgens uit in concrete stappen om de Aquo-standaard te verbeteren. Zo help je de standaard duidelijk, uitlegbaar én implementeerbaar te houden.

Samengevat:

 • Analyseer je de informatiestromen en help je deze te verbeteren.
 • Bewaak je processen en deadlines voor zowel informatiestromen als bij het beheer van de Aquo-standaard.
 • Overzie je de consequenties van wijzigingsvoorstellen voor de omgeving en acteer je hierop.
 • Zorg je ervoor dat afspraken en wijzigingen goed gedocumenteerd en beschikbaar gesteld worden.
 • Help je gebruikers met de implementatie van de Aquo-standaard.

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Je bent analytisch, accuraat en cijfermatig sterk
 • Je bent thuis in methoden en tools voor het verwerken van datasets
 • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en je werkt klantgericht
 • Kennis van standaardisatie, informatiemodellen (UML), uitwisselformaten, modelleren en systeemontwikkeling is een pré
 • Enige jaren werkervaring in informatieanalyse en/of informatievoorziening bij een waterschap, RWS of provincie is een pré
 • Je bent een service- en resultaatgerichte teamspeler. Je bent open en eerlijk, klantgericht, positief en een echte procesdenker.

Wat we bieden
 

Je salaris bedraagt minimaal € 3.685 en maximaal € 5.145 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring. Op basis van inleen vanuit je huidige organisatie word je ingezet voor een periode van minimaal 2 jaar, met grote kans tot verlenging. Bij het IHW werk je in een informele sfeer, in een gedreven team. Je zal minimaal 2 dagen per week op kantoor in Amersfoort werken, voor de rest werk je vanuit huis. Wij geloven dat jij je het beste ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen vieren we, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. En onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?

Reageer dan via de button.
Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuiswater. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Stephany de Maaijer, wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93 of Hinne Reitsma, teamleider informatiebeheer via 06-5385 28 09. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.