Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 24 – 32 uur

Salarisschaal: 11
Contract: tijdelijke detachering vanuit jouw huidige overheidsinstantie

Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsverband van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat op het gebied van landelijke informatie over water. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol bij landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water. We ontsnipperen en centraliseren informatie over water, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen

Dit ga je doen

Het Informatiehuis Water beheert de Aquo-standaard, de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector (www.aquo.nl). Jaarlijks worden er zo’n 200 wijzigingsvoorstellen op de standaard ingediend. Via onze servicedesk komen deze bij het Aquo-team terecht, dat ze in behandeling neemt. Jij wordt er medeverantwoordelijk voor dat deze wijzigingsvoorstellen het wijzigingsproces op de juiste wijze doorlopen, waarbij je rekening houdt met de afspraken die zijn gemaakt onder de kwalificatie ‘uitstekend beheer’.

Je werkt wijzigingsvoorstellen tot in detail uit: hoe is het nu en hoe zou het moeten worden? Daarbij heb je rechtstreeks contact met de indiener van de vraag, zodat je meer inzicht krijgt in de daadwerkelijke behoefte en hoe de wijziging het beste in de standaard past. Je werkt het wijzigingsvoorstel zodanig uit dat het first time right is en het voor de expertgroep duidelijk is wat er gewijzigd wordt. Als secretaris van een van de expertgroepen zorg je ervoor dat agenda’s en verslagen tijdig beschikbaar zijn voor alle deelnemers.

Kort samengevat zijn je taken

 • Het overzien van consequenties van wijzigingsvoorstellen voor de omgeving en daarop acteren.
 • Het mede organiseren van verschillende gebruikersoverleggen, expertgroepen en technische werkgroepen.
 • Het goed documenteren en beschikbaar stellen van afspraken.
 • Gebruikers helpen om het proces (zowel bij IHW als in hun eigen organisatie) zo in te richten dat de implementatie van de standaard verbetert.
  Samen met je collega’s de gezamenlijke wijzigingsprocessen met diverse standaardisatieorganisaties verder optimaliseren.

  Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding bij voorkeur in de chemie of ICT.
 • Je bezit enige jaren werkervaring in informatieanalyse en/of informatievoorziening.
 • Je werkt op dit moment bij een waterschap, provincie, gemeente, Rijkswaterstaat of een andere overheidsorganisatie en wil graag je horizon verbreden.
 • Kennis van standaardisatie, informatiemodellen, uitwisselformaten en modelleren is een pré.
 • Je bent een service- en resultaatgerichte teamspeler. Open en eerlijk, behulpzaam, positief en een echte procesdenker.

Wat we bieden

Je salaris bedraagt minimaal € 3.635,00 en maximaal € 5.095,00 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring. Op basis van inleen vanuit je huidige organisatie word je ingezet voor een periode van één jaar, met een optie tot verlenging. Bij het IHW werk je in een informele sfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar krijgen van alle relevante waterinformatie voor de sector. Wij geloven we dat je je het beste ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen worden gevierd, want bij IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. En onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?

Reageer dan uiterlijk voor 1 september a.s. op deze vacature via deze sollicitatiebutton. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Stephany de Maaijer, wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93, voor vragen over de procedure met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.