Amersfoort | 36 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.
 

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 36
Salaris: € 4.058 - € 5.771 (schaal 12 cao VWVW)
Contract: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een periode van 3 jaar vanuit Waterschap De Dommel

Werk jij als ICT of Solution Architect bij een Waterschap, Rijkswaterstaat, gemeente of provincie en wil je graag je horizon verbreden? Ben jij zowel strateeg als diplomaat, visionair én pragmatist? Dan voel jij je als ICT architect bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Het Waterschapshuis werkt in een complex en snel veranderend applicatielandschap aan diverse waterschapsoverstijgende ICT-projecten. Als ICT architect analyseer je de ontwikkelingen in het vakgebied en in de strategie en de bedrijfsprocessen van de waterschappen, en beoordeel je de langetermijneffecten voor de informatiearchitectuur. Je zorgt voor de conceptuele modellering en het onderhoud van de ICT architectuur als referentie voor de waterschappen en stemt deze af met interne en externe partijen.

Daarnaast ontwikkel je richtlijnen, standaarden, werkwijzen en technieken voor de toepassing van de informatiearchitectuur en beoordeel je programma- en projectvoorstellen, -contracten en functionele en technische ontwerpen voor de naleving hiervan. Je adviseert hierover aan programma- en projectleiders en -beheerders, bij afwijkingen stem je dit af met het management. Ook zet je jouw ervaring in bij strategische vraagstukken, signaleer je kansen en ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in samenleving, bestuur en techniek. Als vertegenwoordiger van Het Waterschapshuis leg je relaties met andere organisaties en zoek je proactief de samenwerking en het verder verkennen van de wereld van water.

Hier stroom je in
Jouw rol valt onder het programma Organisatie en Samenwerking. Je komt te werken in een team dat bestaat uit een Projectleider, Omgevingsmanager, Technisch Manager, Projectheerser, Contractmanager en een Programmamanager. Je werkt samen met een brede doelgroep binnen onze organisatie. Je schakelt tussen management en ICT specialisten en spreekt de taal die daarbij past. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor alle lagen van de architectuur. Met jouw drive en enthousiasme voor architectuur weet jij begrip en draagvlak te creëren binnen de organisatie. In deze rol kun je jouw netwerk vergroten, merk je de voordelen van samenwerken en haal je jouw energie uit resultaten boeken in een complexe omgeving van de waterwereld.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo-werk- en -denkniveau.
  • Ten minste 3 jaar ervaring als ICT architect, bij voorkeur in een Agile werkomgeving.
  • Het vermogen om complexe omgevingen en situaties te overzien.
  • Communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en organisatie- en omgevingsbewustheid.

 

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Je treedt in dienst bij Waterschap De Dommel en vanuit het Waterschap word je gedetacheerd naar Het Waterschapshuis. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij Het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via de button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sandra van Deelen, Programmamanager Organisatie en Samenwerking, via 06 13 51 10 38. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Het formulier wordt geladen.