40 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Ben jij de Functioneel Ontwerper/ Tester die wij zoeken? Heb jij een scherpe analyse en ben je in staat om de behoeften van gebruikers in ontwerpen en specificaties te vertalen?
Dan voel jij je als Functioneel Ontwerper / Tester bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

 

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort (twee dagen in de week, de rest vanuit huis)
Aantal uur: 32 - 40 uur
Salaris: min € 3.824,- max € 5.340,- (Schaal 11)
Contract: Bij voorkeur detachering tot 2025 vanuit je huidige organisatie.

Het Informatiehuis Water is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het Informatiehuis Water komen we samen met de waterbeheerders tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water.

Als Functioneel Ontwerper / Tester heb je een belangrijke rol in het (door-)ontwikkelen van applicaties én databases die door het Informatiehuis Water (IHW) gebruikt en beheert worden. Je vertaalt behoeften van gebruikers in ontwerpen en specificaties voor aanbestedingsdocumenten en testplannen. Waar creëer jezelf maatwerk met ETL-tools. Je adviseert opdrachtgevers en projectleiders in het kiezen van oplossingsrichtingen. Daarnaast test je (nieuwe) functionaliteiten.

Tot jouw verantwoordelijkheden horen;

 • Analyseren van informatiebehoefte en informatiestromen.
 • Specificeren van de wensen en eisen voor de doorontwikkeling van onze webapplicaties, met name het Waterkwaliteitsportaal (WKP) en Aquo-kit.
 • Functionele ontwerpen maken voor wijzigingen van de webapplicaties én databases, gebaseerd op de wensen en eisen.
 • Ontwerp- en gebruikersdocumentatie actualiseren.
 • Uitvoeren van gegevensbeheer en toepassen van ETL-tools.
 • Opstellen en uitvoeren van testplannen. Je bent actief betrokken bij de analyse van testresultaten en de verslaglegging hiervan.


Hier stroom je in:
Je wordt onderdeel van het team Informatiebeheer van het Informatiehuis Water (IHW). Het IHW is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: alle informatie over water op een efficiënte en effectieve manier laten stromen. Dit doen we door te bundelen en te centraliseren, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in toepassing van ontwerpmethodieken;
 • Minimaal drie jaar ervaring als ontwerper of informatieanalist;
 • Relevante ervaring opgedaan als software tester;
 • Ervaring met databases, SQL en ETL-tools;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Affiniteit met bedrijfsprocessen en de wil een bijdrage te leveren aan het verbeteren van deze processen.
 • Bekendheid met het waterkwaliteitsbeheer.

Met jouw analytisch vermogen, kritische blik en praktische vaardigheden maak jij het verschil!
 

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 11. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot ten minste 31 december 2025. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 11 november a.s. via onderstaande button. Vergeet daarbij niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Hinne Reitsma, teamleider Informatiebeheer, via 06 53 85 28 09. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.