Functioneel en databeheerder bij Informatiehuis Water

Ben jij de functioneel en/of databeheerder die een serieuze bijdrage wil leveren aan de Nederlandse waterkwaliteit en -veiligheid? Ben jij gemotiveerd om het verschil te maken in de uitwisseling van betrouwbare data over waterbeheer? Vertaal jij met jouw deskundigheid en je klant- en resultaatgerichte houding wensen naar oplossingen? Dan voel jij je als een vis in het water in ons professionele en gezellige team!
 

Locatie

Amersfoort

Aantal uur

28 - 36 uur per week

Salaris

Min € 3562 – Max € 5376

Duik jij in deze uitdaging?

 • Je werkt in het centrum van de Nederlandse watersector
 • Wij helpen je jouw talenten verder te ontdekken
 • Jij deelt jouw unieke expertise
 • Vergroot jouw maatschappelijke impact

Direct solliciteren

Jouw rol

Dagelijks maken vele klanten gebruik van de informatiesystemen, tools en gegevens die jij beheert. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het professionele functioneel- en databeheer in onze organisatie. Samenwerken en het 4-ogen principe toepassen zijn daarbij vanzelfsprekend. Je bent verantwoordelijk voor:

 • de ondersteuning van de gebruikers van onze informatiesystemen. Denk daarbij aan de communicatie met de eindgebruiker (gebruikershandleidingen schrijven, werksessies en gebruikersoverleggen organiseren) en het afhandelen van calls (incidenten en wenswijzigingen);
 • het analyseren van wensen en knelpunten, verbeteringen bedenken en uitwerken, oplossingen implementeren en testen. Hiervoor werk je samen met collega’s, marktpartijen en gebruikers;
 • het beheren van de gegevens in de informatiesystemen. Je bewaakt en controleert de data, maakt rapportages en voert wijzigingen door;
 • de implementatie van de Aquo-standaard in onze informatiesystemen;
 • het beheer van tools voor het team.
Kortom, een mooie uitdagende taak die niet voor iedereen is weggelegd!

Hier stroom je in
Jij wordt een belangrijke speler binnen het team Informatiebeheer. Dit deskundige én gezellige team coördineert de informatiestromen voor de Nederlandse waterkwaliteit en waterveiligheid, bijvoorbeeld voor de Kaderrichtlijn Water (KRW), de Landelijk Enquête Waterkwaliteit en het Nationaal Basisbestand Primaire Waterkeringen (NBPW). We ondersteunen waterbeheerders bij de aanlevering van de benodigde data en bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van waterbeleid met procesmanagement en met portalen en systemen zoals het Waterkwaliteitsportaal en de Aquo-kit. We maken de waterinformatie toegankelijk voor derden met behulp van diverse informatieproducten.
Er werken ca. 20 mensen bij het Informatiehuis Water waarvan ca. 7 in het team Informatiebeheer. Allemaal professionals met een passie voor datamanagement in de watersector. Zij werken in een fijne sfeer met ruimte voor onderlinge kennisuitwisseling, ondersteuning en aandacht voor elkaar.
 

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 9-10 op basis van kennis en ervaring.
De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot en met 2028.
Het Informatiehuis Water heeft aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering of aanstelling bij het Informatiehuis Water geeft je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten; je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent!
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

Daarnaast zoeken we het volgende in jou:

 • Je werkt op dit moment bij een waterschap, provincie of bij Rijkswaterstaat en beschikt over enige jaren werkervaring in functioneel beheer, data(base)beheer of informatieanalyse.
 • Je bent een denker die doet: je denkt graag mee op tactisch niveau en steekt daarnaast zelf de handen uit de mouwen.
 • Je ziet kansen en mogelijkheden, pakt die zelfstandig op en denkt mee over structurele oplossingen.
 • Je werkt klantgericht: Je hebt oog voor hoe mensen en organisaties werken en de veranderingen in hun omgeving. Met persoonlijk contact probeer je te ervaren wat bij de gebruiker leeft en van daaruit passende oplossingen te bedenken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt zowel de taal van de gebruikers als die van de leveranciers.
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding en bent nog steeds leergierig. Je hebt kennis van methoden en tools voor functioneel beheer en/of databeheer, zoals BiSL, ASL, ITIL, DBeaver en FME.
 • Je bent analytisch, accuraat, cijfermatig sterk en kunt je werk goed plannen en organiseren.
 • Je bent een service- en resultaatgerichte teamspeler. Je bent open, eerlijk en positief en doet wat je belooft.

Over het Waterschapshuis

Voor de veiligheid en gezondheid van Nederlanders is het enorm belangrijk dat voortdurend en tijdig de juiste maatregelen genomen worden om de waterkwaliteit en waterveiligheid in ons kleine, laaggelegen kikkerlandje te verbeteren. Waterbeheerders werken hieraan en moeten hiervoor continu kunnen beschikken over eenduidige en betrouwbare waterinformatie.
Het Informatiehuis Water - een samenwerkingsprogramma van Rijkswaterstaat, de waterschappen en de provincies - maakt die op een eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk. Dat doen we door het beschikbaar stellen van een open standaard, die de uitwisseling van waterinformatie vergemakkelijkt. En door waterdata te verzamelen en samen te brengen tot eenduidige en betrouwbare informatie voor een integraal, landelijk beeld. Het Informatiehuis Water beheert daarvoor diverse informatiesystemen.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 31 juli 2024 via onze sollicitatieknop. We laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuiswater.
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Hinne Reitsma, via 06 538 528 09. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.