Amersfoort | 32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsverband van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat op het gebied van landelijke informatie over water. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol voor landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water.

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 20-32 uur
Salaris:  € 3.078 - € 4.176 (schaal 9, vwvw)
Contract: bij voorkeur detachering tot 2026 vanuit je huidige organisatie.

Ben jij de Functioneel Beheerder die klaar is om het verschil te maken in de informatieketen achter het Nederlandse waterbeheer, die gebruikt wordt door Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies? Vertaal je met jouw resultaatgerichte houding klantwensen moeiteloos naar ICT-oplossingen? Dan voel jij je als Functioneel Beheerder bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Het Informatiehuis Water is binnen de watersector de onbetwiste en centrale facilitator van waterinformatie. Als Functioneel Beheerder ondersteun jij je collega’s met de beheertools van de Aquo-standaard, dé uitwisselstandaard voor Waterbeheerinformatie. Je vindt de problemen, bedenkt oplossingen in een testomgeving en overlegt intern of alles goed werkt. Concreet word je verantwoordelijk voor:

• Het professionaliseren van het functioneel beheer van de Aquo-standaard.
  • Het publiceren en inhoudelijk optimaliseren van de standaard op ons mediaWikiplatform door middel van mediaWiki API-scripts in R.
  • Het zorgen voor de juiste werking van onze maatwerkapplicatie in R en R-Shiny (Shiny-app).
  • Het ondersteunen van de Digitale Delta API community vanuit het IHW en het meewerken aan de realisatie van de API’s om de waterdata te laten stromen.
  • Het doorontwikkelen en beheren van de Github omgeving, welke ook gebruikt wordt voor de Aquo-standaard.
Op termijn is uitbreiding van je werkzaamheden mogelijk, zoals het ondersteunen van het functioneel beheer van de Aquo-kit, het WKP en het WVP. Dit zijn de tools die het IHW beheert om het voor waterbeheerders mogelijk te maken informatie aan te leveren voor landelijk dekkende beelden voor bijvoorbeeld EU-rapportages.

Je wordt onderdeel van het team Aquo-standaard van het Informatiehuis Water (IHW). Waterbeheerders werken aan de waterkwaliteit, -kwantiteit en -veiligheid in Nederland. Overheden, organisaties en burgers dragen hieraan bij. Hiervoor kunnen zij continu beschikken over eenduidige en betrouwbare waterinformatie. Het Informatiehuis Water maakt die op een eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!

• Een afgeronde mbo 4-/hbo-opleiding in een relevante richting.
  • Ervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie.
  • Sterke inhoudelijke ICT-kennis. Je begrijpt bovendien de werking van Linked Data.
  • Kennis van mediaWiki, API’s, Github, R en R-Studio met een mbo 4-achtergrond. Kennis van R-Shiny is een pre.
  • Enthousiasme, leergierigheid en goede communicatieve vaardigheden.
  • Service-, resultaat- en oplossingsgerichtheid. Daarnaast kun je ook goed samenwerken.
  • Het vermogen om klantwensen goed te kunnen vertalen naar ICT-oplossingen.

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 9. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot minstens 31 december 2025. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Solliciteer dan vóór 15 augustus 2022 via onze sollicitatieknop. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Let op: Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuiswater.
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Stephany de Maaijer, via 06 53 17 99 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Het formulier wordt geladen.