Locatie: Amersfoort
Aantal uur: minimaal 26 uur tot 28 uur per week

Salaris: Schaal 10 (cao vwvw)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Ben jij de functioneel beheerder, applicatiebeheerder of informatieanalist die zijn horizon wil verbreden? Wil jij de centrale schakel worden in de informatievoorziening tussen Rijkswaterstaat en waterschappen? Dan voel jij je als Centraal Functioneel Beheerder SAW@ als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

SAW@ (spreek uit als SAWA) is een samenwerkingsprogramma van 11 waterschappen en Rijkswaterstaat. SAW@ heeft als doel de samenwerking in het VTH-domein van de watersector te bevorderen, door gezamenlijk een informatievoorziening in te kopen, uniform in te richten, te beheren en door te ontwikkelen. SAW@ heeft als standaardoplossing gekozen voor het op het VTH-domein toegesneden systeem PowerBrowser, in combinatie met de mobiele app PowerMobiel.

Als Centraal Functioneel Beheerder ben jij het operationele aanspreekpunt. Je helpt de lokale beheerders met het beantwoorden van hun vragen en bent verantwoordelijk voor de communicatie naar hen. Als verbindende factor zorg je voor de uitwisseling van kennis tussen alle SAW@-deelnemers en tussen de leveranciers en de lokale beheerders, bijvoorbeeld als er ernstige storingen optreden. Je zeer diverse takenpakket bestaat daarnaast uit:

 • Inhoudelijke ondersteuning bieden aan de expertgroep bij het prioriteren en aggregeren van wijzigingen en het opstellen van requirements voor wijzigingen.
 • Het bewaken, beheren en doorontwikkelen van de centrale basisinrichting (denk aan procedures en domeintabellen) inclusief de bijbehorende documentatie.
 • Het aanpassen van de acceptatieomgeving, het maken van testscripts en het testen van de test- en productieomgeving bij een nieuwe release.
 • Het up-to-date houden van basis opleidingsmiddelen en een proactieve rol spelen bij kennisuitwisseling.
 • Het bewaken van standaarden en uitwisselprotocollen.
 • Deelnemen aan SAW@-projecten als inhoudelijk expert.
 • Contact onderhouden met andere beheerders van PowerBrowser-gebruikers buiten SAW@ en deelnemen aan het Gebruikersplatform Ketenpartners.

Hier stroom je in

Voor de regie op en uitvoering van de gezamenlijk beheer- en projectactiviteiten is de Gemeenschappelijke SAW@ Organisatie (GSO) opgericht. De GSO bestaat uit 14 enthousiaste collega’s van Rijkswaterstaat en waterschappen en is opgebouwd uit twee takken: projecten en beheer. Jouw functie valt binnen beheer en je legt verantwoording af aan onze Technisch Manager Beheer. Je treedt in dienst van Het Waterschapshuis en wordt door ons uitgeleend aan SAW@.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Bij voorkeur een paar jaar relevante werkervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat, gemeente of provincie.
 • Kennis van Vergunningverlening- en Handhavingsprocessen.
 • Gedegen kennis van het gebruik van PowerBrowser en PowerMobiel
 • Kennis van functioneel beheerprocessen, en bij voorkeur van BiSL
 • Zelfstandigheid, een initiatiefrijke houding, goede communicatieve vaardigheden en een servicegerichte instelling.

Team bijeenkomsten

We komen in principe als GSO elke donderdag bij elkaar op de locatie van Rijkswaterstaat in Utrecht. Hoe we daar invulling aan gaan geven na de corona-periode zal nog nader bekeken worden.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 10. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal twee jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Coenraad Doeser, manager GSO, via c.doeser@hetwaterschapshuis.nl of 0629099193. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.