Amersfoort | 24 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 24 uur per week
Salaris: Min € 2.966 – max € 4.024  (schaal 9 vwvw)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie of een projectaanstelling van 2 jaar.

Ben jij een Functioneel Beheerder of Applicatiebeheerder die zijn of haar kennis wil inzetten voor het verder helpen van de Nederlandse waterschappen? En weet jij met jouw communicatieve skills mensen met elkaar te verbinden? Dan voel jij je als Functioneel Beheerder bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Als Functioneel Beheerder ben je verantwoordelijk voor het functionele beheer van het volledige applicatielandschap van Het Waterschapshuis. Samen met je collega-Functioneel Beheerder zorg je ervoor dat de aanwezige applicaties functioneren en op juiste wijze worden gebruikt. Op basis van jouw kennis van het vakgebied kun je de waterschappen adviseren over de doorontwikkeling van verschillende applicaties. Dit alles rapporteer en documenteer je vervolgens duidelijk in onder andere de servicemanagementapplicatie Topdesk.

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

 • Het achterhalen van requirements en deze vertalen naar IT-oplossingen.
 • Het bieden van gebruikersondersteuning en advies over de applicaties.
 • Het proactief beheren van de applicaties en koppelingen.
 • Het schrijven van gebruikershandleidingen en werkinstructies.
 • Het documenteren en doorvoeren van wijzigingsverzoeken en gebruikerswensen.
 • Het schakelen met leveranciers over aanpassingen.
 • Het aanbrengen van structuur en sturing geven bij nieuwe releases en changes.
 • Het analyseren van incidenten en deze verwerken in verbeterrapporten.
 • Het opstellen van procedures voor periodieke activiteiten
Hier stroom je in
Als functioneel beheerder ben je onderdeel van het IT-team. Het IT-team is in beweging. Komend jaar gaan we het beheer van KA-omgeving anders beleggen. Functioneel beheer gaat een grotere rol spelen in dit team. Daarnaast wordt je, als functioneel beheerder van o.a. het financiële systeem (PROSA), ook onderdeel van het team Financien.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Ruime werkervaring als Functioneel Beheerder of Applicatiebeheerder.
 • Een ITIL/BISL-certificering.
 • Kennis van veranderingsprocessen en data-analyse. Kennis van TOPdesk en een salarisadministratie-applicatie is een pluspunt.
 • Het vermogen om draagvlak te creëren voor het opzetten, doorvoeren en in gebruik nemen van wijzigingen.
 • De kracht van verbinding: met je klantgerichte, proactieve en flexibele houding weet je mensen aan elkaar te binden.

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en je wordt ingeschaald in schaal 9. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal 2 jaar of een projectaanstelling van 2 jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan vóór 21 mei a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sylvia van Kuijck via telefoonnummer 06-53 75 88 42. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager via telefoonnummer 06 38 05 72 34.

Het formulier wordt geladen.