32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Ben jij een ervaren procesbegeleider, veranderaar of trainer/facilitator? Heb je ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van innovatie en transformatie? Dan voel jij je als Facilitator digitale transformatie bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

 

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie:       Amersfoort
Aantal uur:  32 uur
Salaris:        min € 3.078 – max € 4.176 schaal 9 cao vwvw
Contract:     tijdelijk voor een periode van een jaar, met een optie tot verlenging.

Binnen het programma Innovatie en Transformatie van Het Waterschapshuis laten we de waterschappen zien wat er mogelijk is in de snel veranderende omgeving van digitale transformatie. Eén van de projecten binnen het programma is de leerlijn ‘digitale transformatie’. Deze leerlijn helpt waterschappers een taal te ontwikkelen rond digitale transformatie, wat nodig is om samen te kunnen verbinden en te kunnen innoveren. Het team dat zich bezighoudt met deze leerlijn bestaat uit een omgevingsmanager, een projectleider en een opleidingsspecialist.

Als Facilitator heb je een aantal taken:

 • Faciliteren van processen: jij ziet jezelf als instrument voor het resultaat. Dit doe je door creatieve en goed doordachte processen vorm te geven, met een duidelijk doel dat is vastgesteld met de opdrachtgever.
 • Discussie leiden: de informatie over de leerlijn wordt soms nogal als overweldigend ervaren. Om deze informatie te duiden is het van belang om samen het gesprek te voeren. Aan de hand van sterke vragen help je deelnemers om de nieuwe informatie te vertalen naar de eigen praktijk.
 • Doorontwikkelen leerlijnen: je denkt en werkt mee aan het doorontwikkelen van de leerlijn. Op dit moment loopt de leerlijn voor managers bij verschillende waterschappen: een leerlijn voor bestuur en voor medewerkers is in volle ontwikkeling.
 • Aanpassen aan maatwerkwensen: aan de hand van de gesprekken met de opdrachtgever is het van belang om mee te bewegen met de wensen en kansen die zich voordoen.
 • Kwaliteitsbewaking: de kwaliteit van de opleiding hangt samen met het succes en de rol van Het Waterschapshuis. Zowel binnen het team als in het contact met de opdrachtgever is het dus van belang om scherp te blijven, en de landelijke lijn die is opgebouwd – ook bij maatwerkoplossingen – gewaarborgd blijft.
 • Proces leiden: naast bovenstaande taken (ongeveer 80% van de tijd) ben je in het team ook in staat de procesleidersrol te pakken. Dit doe je tijdens teamsessies maar ook op de herhaaldelijk terugkerende WinnovatieSnacks: interactieve inspiratiesessies met de innovatoren van de diverse waterschappen.
Hier stroom je in
De digitale transformatie gaat de komende tien jaar grote impact hebben op het waterschapswerk. Maar hoe spelen we hier als waterschap op in? Welke digitale kansen zijn er allemaal? En hoe werken we hierin samen met andere waterschappen? Binnen het programma Innovatie en Transformatie gaat Het Waterschapshuis samen met waterschappen op zoek naar de antwoorden. Zo creëren we een ‘enabling environment’ voor digitale transformatie. Ofwel: een vruchtbare bodem voor nieuwe oplossingen en samenwerkingen in het digitale tijdperk.

 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

   •  
 • Een relevante hbo-opleiding.
 • Minstens twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een faciliterende rol.
 • Het vermogen om met alle waterschappers een verbinding te maken en op constructieve wijze gesprekken te begeleiden.
 • Een sterke teamspirit en de wil om gezamenlijk te groeien.
 • Zelfbewustheid, maar ook om hulp durven vragen.
 • Omgevingssensitiviteit, resultaatgerichtheid en een sterk communicatief vermogen.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris bedraagt minimaal € 3.078, - en maximaal € 4.176, - bruto per maand (schaal 9), op basis van een fulltime werkweek van 36 uur. Je salaris hangt af van je kennis en ervaring. Deze functie betreft een detachering vanuit je huidige overheidsorganisatie voor een periode van minimaal twee jaar, met een optie tot verlenging. Het Waterschapshuis biedt aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Naast een goede onboarding door onze Talentmanager ben je ook verzekerd van goede begeleiding en kijken we samen met jou hoe we je persoonlijke ontwikkelbudget zo goed mogelijk kunnen invullen. Afhankelijk van actieve inbreng in projecten bedraagt deze rol 18 tot 36 uur: een groeipad is dan ook bespreekbaar.
Ook is er ruimte om het inleencontract met nog eens twee jaar te verlengen als dit voor alle partijen goed uitkomt.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.
 
Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met
Jonas Heffels via 06-10 93 16 20. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.