Waterschappen hebben gezamenlijk een e-HRM-systeem ingekocht om de personeels- en salarisadministratie te faciliteren.

Dit systeem biedt medewerkers en leidinggevenden de mogelijkheid om zelfstandig HR-zaken te regelen, zoals:

  • aanvragen van verlof;
  • indienen van declaraties;
  • uitbetaling van het IKB-budget;
  • starten van het in- of uitdienstproces voor medewerkers;
  • doorgeven van contractwijzigingen. 

Tijdens de implementatie is een groot deel van de HR-processen van de waterschappen gestandaardiseerd en daarmee heeft het systeem een grotendeels uniforme inrichting gekregen. Dit bevordert de uitwisseling van kennis-, kunde en personeel tussen de waterschappen. 

Om de samenwerking en uniformering tussen de waterschappen te blijven stimuleren is bij Het Waterschapshuis een gezamenlijke beheerorganisatie opgericht. Dit kernteam is verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer, leveranciersmanagement en omgevingsmanagement in nauw overleg met de waterschappen.

Naast personeels- en salarisadministratie worden ook de processen rondom werving & selectie en jaargesprekken ondersteund door dit systeem.

De waterschappen hebben de intentie om door te ontwikkelen op het gebied van e-HRM en onderzoeken welke processen e-HRM nog meer kan ondersteunen. Gewerkt wordt aan de processen loopbaanpaden, strategische- en tactische personeelsplanning,  interne kortdurende opdrachten/uitleen, personele ontwikkeling en opleidingen en duurzame inzetbaarheid.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u vragen of onze samenwerking en/of het e-HRM-systeem, neem dan contact met ons op via e-hrm@hetwaterschapshuis.nl.

 

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?