Data-specialist

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 24-36 uur

Salaris: Schaal 11 (Cao VWVW)
Contract: bij voorkeur detachering voor minimaal 3,5 jaar vanuit je huidige organisatie.

Ben jij de Data, geo- of gegevensspecialist die zijn horizon wil verbreden? Wil jij verantwoordelijk zijn voor gegevens en informatiesystemen die gebruikt worden door Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies in Nederland? Dan voel jij je als Data- specialist bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Iedereen bij het Informatiehuis Water heeft een puzzelstuk van de samenwerking in handen. Als Data-specialist ben jij de verbindende schakel om al deze puzzelstukjes bij elkaar te brengen. Je zorgt ervoor dat datastromen tussen mensen, organisaties en systemen volgens gemaakte afspraken verlopen. Jij maakt datastromen tastbaar; waterkwaliteits- en waterveiligheidsgegevens verwerk je tot (geo-)informatieproducten die je beschikbaar stelt aan diverse stakeholders. Uiteraard doe je dat niet alleen; bij het verwerken van datasets betrek je nadrukkelijk de omgeving en je collega’s. Je overziet het proces van een informatiestroom en blijft kritisch nadenken bij het analyseren en verwerken van data. Hierdoor ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de interne organisatie. In je rol heb je altijd aandacht voor de kwaliteit, doelmatigheid en beheersbaarheid van datastromen en de daaruit voortkomende informatieproducten, en natuurlijk voor onze klanten!

Hier stroom je in

Je wordt onderdeel van het team Informatiebeheer van het Informatiehuis Water (IHW). Het IHW is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: alle informatie over water op een efficiënte en effectieve manier laten stromen. Dit doen we door te bundelen en te centraliseren, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Minimaal een hbo-werk- en -denkniveau en enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Ervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie en de ambitie om je horizon te verbreden.
  • Ervaring met tools en technieken voor de analyse, het verwerken en ontsluiten van (geo-)data zoals QGIS en FME, met PostgreSQL of andere DBMS, en met SQL.
  • Kennis van de Aquo-standaard, Inspire en/of processen in waterbeheer zijn een pre.
  • Nieuwsgierigheid en goede analytische en cijfermatige vaardigheden.
  • Het vermogen om samen te werken en zowel je eigen prestaties als die van het team steeds verder te verbeteren.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 11. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal 3,5 jaar. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via www.werkenbijhetwaterschapshuis.nl. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij via 06 50 63 51 12 of Hinne Reitsma via 06 53 85 28 09. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.