Amersfoort | 32 u p/w

Direct solliciteren

De kracht van samen

Ben jij de creatieve Communicatieadviseur die onze visie weet door te vertalen naar begrijpelijke communicatie? Heb je een paar jaar ervaring bij een waterschap, provincie, gemeente of Rijkswaterstaat? En wil je snel een groot netwerk opbouwen? Dan voel jij je als Communicatieadviseur bij Het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging? 

Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 32 uur
Salaris: min € 3.078 – max € 4.176 (schaal 9)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Het Informatiehuis Water (IHW) is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het IHW ontzorgen we de waterbeheerders bij het uitwisselen van waterinformatie en komen we samen tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Daarbij zijn we verantwoordelijk voor de rapportages die de waterbeheerders moeten opstellen in het kader van de Europese Kaderrichtlijn Water, beheren we de Aquo-standaard (de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector) en de Waterinformatieportalen (Waterkwaliteitsportal, Waterveiligheidsportaal en Aquo-kit).

Als Communicatieadviseur ben jij de communicatieve sparringpartner van je collega’s binnen het IHW. Je weet de soms complexe materie om te zetten naar aansprekende en begrijpelijke taal, waardoor het IHW zichtbaarder wordt én het duidelijk is welke meerwaarde we hebben voor de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies. Concreet word je verantwoordelijk voor:
 

 • Het concretiseren van de vernieuwde communicatiestrategie in het communicatieplan en de omzetting naar een vernieuwde huisstijl.
 • Het uitbrengen van advies over de communicatie en het uitvoeren van het communicatieplan.
 • Het creëren en produceren van content op onze website, in nieuwsbrieven, in podcasts en/of op sociale media.
 • Het actief bijdragen aan en coördineren van onze nieuwsbrieven (de Aquo-nieuwsbrief en de IHW-nieuwsbrief).
 • Het inrichten, ondersteunen en onderhouden van diverse (online) communities en het organiseren van evenementen samen met de Servicedesk van het IHW.
 • Het bijdragen aan de opzet van het community management van het IHW.
 • Het adviseren over en onderhouden van de relaties met onze verschillende stakeholders.
 • Het continu schakelen tussen interne, externe en arbeidsmarktcommunicatie.
Hier stroom je in
Het IHW is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: alle informatie over water op een efficiënte en effectieve manier laten stromen. Als Communicatieadviseur werk je in een klein team van zo’n 15 tot 20 collega’s. Je werkt veel samen met de Programmamanager, de teammanagers en de collega’s van de Servicedesk.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-studie.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Werkervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of andere overheidsorganisatie.
 • Affiniteit met ICT en de watersector.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
 • Resultaatgerichtheid: je neemt stappen om je visie concreet te maken en hebt van nature de neiging om verbindingen te zien en te leggen.
 • Servicegerichtheid: je bent een open en eerlijke teamspeler, met een klantgerichte en positieve houding.
 • De creativiteit en het vermogen om complexe informatie door te vertalen naar begrijpelijke (online) communicatie.
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal 2 jaar. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent. De mogelijkheid bestaat deze functie uit te voeren in combinatie met communicatiewerkzaamheden voor Het Waterschapshuis.
 

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan via onderstaande button. Vergeet daarbij niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Let op, het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuiswater.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij, programmamanager bij het IHW, via 06 50 63 51 12 of e.kraaij@ihw.nl.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.
 

Het formulier wordt geladen.