Locatie: Utrecht
Aantal uur: 18 uur

Salaris: Min € 3.306 – Max  € 4.550 (S10)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 1,5 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Solliciteer direct

 

Ben jij een functioneel beheerder die zijn of haar horizon wil verbreden door de Nederlandse waterschappen verder te helpen? En ga jij een uitdaging op landelijk niveau niet uit de weg? Dan voel jij je als Centraal Functioneel Beheerder SAW@ als een vis in het water!  

Duik jij in deze uitdaging?

Als Centraal Functioneel Beheerder SAW@ (spreek uit als SAWA) heb je een uitdagende baan. SAW@ is een samenwerkingsprogramma van 11 waterschappen en Rijksaterstaat. Binnen het programma ben jij verantwoordelijk voor de communicatie naar lokale beheerders en key-users. Daarbij kun je denken aan het beantwoorden van allerlei functionele vragen, maar ook het verspreiden van kennis en informatie rondom nieuwe softwareversies. Daarnaast ben je het operationele aanspreekpunt, bewaak je de centrale postbus en help je bij ernstige verstoringen. 

SAW@ heeft als doel de samenwerking in het Vergunningen, Toezicht en Handhaving-domein van de watersector te bevorderen. Dat doen we door informatievoorziening sámen in te kopen, te contracteren, uniform in te richten, te beheren en door te ontwikkelen. Bij SAW@ hebben we daarom gezamenlijk een standaardoplossing aangeschaft en ingericht: de combinatie van het op het VTH-domein toegesneden zaaksysteem PowerBrowser en de mobiele variant, de app PowerMobiel.

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

 • Het bewaken, beheren en doorontwikkelen van de centrale basisinrichting, zoals procedures en domeintabellen.
 • Het bieden van inhoudelijke ondersteuning aan de expertgroep bij het prioriteren en samenvoegen van wijzigingen, en het opstellen van voorwaarden naar aanleiding van wijzigingen.
 • Het volgen van trends en ontwikkelingen. Jouw kennis van PowerBrowser moet immers altijd up-to-date zijn.  
 • Het delen van kennis en ontwikkelingen en deze overdragen naar de lokale beheerders.
 • Het creëren en in stand houden van de verbinding tussen de lokale functioneel beheerders van SAW@.
 • Het zorgen dat de basisopleidingsmiddelen up-to-date zijn.
 • Het bewaken van de standaarden en uitwisselprotocollen.
 • Het onderhouden van het contact met andere beheerders van PowerBrowser, oftewel de gebruikers buiten SAW@. Daarnaast neem je deel aan het Gebruikersplatform Ketenpartners

Hier stroom je in

Je komt terecht in een team van vijf Centraal Functioneel beheerders. Dit team is onderdeel van het GSO (Gemeenschappelijke SaW@ Organisatie) en bestaat in totaal uit zo’n 15 personen afkomstig uit de deelnemende waterschappen en Rijkswaterstaat. Het GSO is geen onderdeel van de lijnorganisatie van de waterschappen of Rijkswaterstaat en bestaat uit een beheer en projecten onderdeel, waarbij deze functie onder beheer valt.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 •  HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van het gebruik van PowerBrowser en PowerMobiel,  en ervaring met de methode BiSL is een pre, net als kennis van vergunningverlenings- en handhavingsprocessen. Bezit je al deze kennis en ervaring niet maar ben je wel een ervaren functioneel beheerder, dan bieden we je een leertraject aan.
 • Communicatieve vaardigheden: met doorvragen kom jij altijd tot de kern van een probleem.
 • Een zelfstandige werker die goed kan plannen en eigenaarschap toont.
 • Normaal gesproken komt het GSO elke donderdag samen in Utrecht op een locatie van Rijkswaterstaat. Dit zal zodra de Corona maatregelen het toestaan weer opgepakt gaan worden.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 10. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan vóór 18 december a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Beanka Wisse, Technisch Manager, via b.wisse@hetwaterschapshuis.nl of 06 12 78 08 51. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via R.dejong@hetwaterschapshuis.nl of 06 38 05 72 34.