Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 36

Salaris: min € 3.306 – max € 4.550 (S10)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 1 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie.

Ben jij oplossingsgericht en heb je kennis van hydrologie? Heb jij daarnaast ervaring als Functioneel Beheerder, Applicatiebeheerder of Informatieanalist en wil je je kennis inzetten om de waterschappen in Nederland verder te helpen met hun informatiesystemen en applicaties? Dan voel jij je als Centraal Functioneel Beheerder Apps Watersysteem als een vis in het water!

Het Waterschapshuis werkt aan allerlei waterschapsoverstijgende ICT-projecten en is daarbij ook verantwoordelijk voor verschillende apps, zoals de waterwegwijsapp en de perceelwijzerapp. Deze apps ondersteunen de waterschappen in het watersysteembeheer en zorgen voor een uniforme werkwijze. Als Centraal Functioneel Beheerder Apps Watersysteem kom je te werken binnen het programma Watersysteem. Daar ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de door de business gestelde behoeften op het gebied van informatiesystemen en applicaties.

Jij bent als Centraal Functioneel Beheerder een pionier op het snijvlak van commercie en de ambtelijke wereld. Je bent namelijk de verbindende schakel tussen enerzijds de gebruikers en de IT-afdelingen van de aangesloten waterschappen, en anderzijds de leveranciers van de applicaties. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat de gebruikers op basis van data de juiste informatie uit de systemen kunnen halen. Daarmee kunnen zij vervolgens adviezen geven aan interne en externe klanten. De technische kaders voor de applicaties zijn scherp en de wensen divers. Jouw interne klanten weten precies wat ze willen, dus jij houdt op het beheervlak de touwtjes stevig in handen. Hoe? Dat is aan jou. Je krijgt veel vrijheid om dit terrein je eigen te maken. Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

• Het organiseren en regisseren van gebruikersparticipatie.
  • Het uitvoeren van applicatiegerichte werkzaamheden, zoals het prioriteren van de ontwikkeling van de apps.
  • Het borgen van de door de business gestelde kwaliteitseisen in de gehele ICT-leveringsketen.
  • Het vaststellen van oplossingsalternatieven op basis van wensen en vragen over functionele specificaties.
  • Het bewaken van de kosten, kwaliteit en voortgang bij het doorvoeren van wijzigingsvoorstellen in de informatiesystemen.
  • De verantwoordelijkheid over het gegevensmanagement en gebruikersondersteuning.

Binnen het programma Watersysteem werken we aan een gereedschapskist om watersysteembeheer sneller, beter en efficiënter uit te kunnen voeren. Als Centraal Functioneel Beheerder kom je in een team waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft. In jouw rol kun je je netwerk vergroten en merk je de voordelen van samenwerken. In het team halen we allemaal onze energie uit resultaten boeken in de complexe omgeving van de waterwereld.

• Een hbo-werk- en -denkniveau.
  • Enkele jaren werkervaring in het watersysteembeheer, bijvoorbeeld bij een waterschap, Rijkswaterstaat, gemeente of provincie, en interesse in informatisering.
  • Affiniteit met ICT-ontwikkelingen, waardoor je specificaties kunt beoordelen.
  • Het vermogen om een netwerk binnen de waterschappen op te bouwen, om informatie uit te wisselen en actief op zoek te gaan naar kennis en ervaringen van anderen.
  • De kracht van verbinding: je stuurt actief op gemeenschappelijke (landelijke) belangen en zorgt dat het te behalen resultaat als een gezamenlijke verantwoordelijkheid gezien wordt.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 10. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het HWH biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Solliciteren kan vóór 14 januari a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je binnen drie weken weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Anneke Spijker, programmamanager, via 06 25 31 91 19 , of Martijn van Berkel, via 06 13 95 87 86. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34 of R.dejong@hetwaterschapshuis.nl.