Beleidsadviseur Digitale Transformatie
32-36 uur per week

de Unie van Waterschappen en het Waterschapshuis!

Ben jij een beleidsadviseur met gevoel voor politiek en verbinding? En lijkt het je interessant om je te verdiepen in de digitale overheid en digitale transformatie bij de waterschappen? Dan voel jij je als beleidsadviseur digitale transformatie als een vis in het water bij de Unie van Waterschappen en het Waterschapshuis!

DUIK JIJ IN DEZE UITDAGING?

De 21 waterschappen in Nederland willen inspelen op de mogelijkheden die de digitale samenleving biedt. Daarom neemt de Unie van Waterschappen actief deel aan overleggen rondom de digitale overheid en werkt ze nauw samen met het Waterschapshuis om de waterschappen te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Als beleidsadviseur digitale transformatie ga jij deze digitale transformatie aanjagen. Je takenpakket is zeer dynamisch en afhankelijk van ontwikkelingen in de maatschappij en het beleid.

Unie van Waterschappen

Bij de Unie van Waterschappen word je onderdeel van het programma Moderne Overheid. Dit programma laat de waterschappen in Den Haag en Brussel kennis en ervaringen delen, door op alle niveaus netwerken te organiseren tussen de waterschappen. Daarbij komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals financiën, inkoop en aanbesteding en duurzaam opdrachtgeverschap. Op die manier draagt het programma eraan bij dat de waterschappen kunnen functioneren als een moderne overheid die goed is toegerust op haar taken. Dat alles doe je vanuit de organisatiewaarden van de Unie van Waterschappen: vertrouwen, professionaliteit, verbondenheid, bevlogenheid en openheid.

Het Waterschapshuis

Naast je deelname aan het programma Moderne Overheid ben je ook voor twee dagen in de week onderdeel van het programma Innovatie en Digitale Transformatie van het Waterschapshuis. Het Waterschapshuis is de ICT-uitvoeringsorganisatie van de gezamenlijke waterschappen en heeft drie pijlers: verbinden, leren en innoveren. Je voert diverse projecten uit waarmee je de waterschappen helpt met het vormgeven van de digitale transformatie – van bestuur tot uitvoering. In de dubbelrol met de Unie van Waterschappen ligt de focus op verbinding van beleidsontwikkeling en directe uitvoering, plus samenwerking met partijen als VNG (gemeenten) en IPO (Provincies). 

Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

  • De beleidsadvisering van het bestuur van de Unie van Waterschappen, de waterschapsbestuurders en de waterschappen.
  • Het deelnemen aan landelijke overleggen rondom de belangenbehartiging van de waterschappen.
  • Het vroegtijdig signaleren van beleidsontwikkelingen op het gebied van de digitale transformatie en de digitale overheid, waarna je passende position papers ontwikkelt.
  • Het bouwen en onderhouden van een in- en extern contactennetwerk.
  • Het verzorgen van lezingen en publicaties.

Waar kom jij te werken

Unie van Waterschappen

Het team van het programma Moderne Overheid bestaat uit 12 adviseurs. Iedereen in het team werkt aan zijn/haar eigen onderwerpen en is daar ook zelf de regisseur over. Toch is het een hecht team, met elke week een digitaal koffiemomentje en een maandelijkse sessie om te leren van elkaar. Je werkt bovendien nauw samen in een digiteam met collega’s Nicole de Keijzer, Charlotte Dunnink en Roland Versluis.

Het Waterschapshuis

Bij het Waterschapshuis maak je deel uit van het team Innovatie en Transformatie een jong, hecht en dynamisch team waar jij samen met 10 collega’s invulling zal geven aan de 3 pijlers van het programma. Iedereen werkt in kleine samenwerkingen aan zijn/haar onderwerp en project en zoekt naar de juiste samenwerking tussen deze projecten maar ook met andere programma’s van het Waterschapshuis of zelfs daarbuiten. Naast de samenwerking met de unie zal je veel optrekken met de omgevingsmanager Dorette en met de programmamanager Jonas.

DAARNAAST ZOEKEN WE IN JOU:

  • Een academisch werk- en denkniveau.
  • Ruime beleidservaring met complexe opgaven binnen een politiek bestuurlijke context.
  • Een passie voor digitale transformatie – digitalisering is immers de toekomst.
  • Zelfstandigheid, resultaatgerichtheid en een sterk analytisch vermogen.
  • Kwaliteiten als netwerker en procesregisseur, gericht op samenwerking en verbinding.

ONS VERFRISSENDE AANBOD

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 12. Je zal in eerste instantie een contract krijgen voor een jaar, bij wederzijdse tevredenheid kan dit een vast dienstverband worden. We bieden je veel ruimte voor initiatief, nieuwe ideeën en zelfontplooiing. Verder biedt de Unie van Waterschappen je een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden conform de CAO Werken voor Waterschappen, flexibele werktijden en een individueel keuzebudget van 21% van je maandsalaris.

MAAK JIJ WERK VAN WATER?

Solliciteren kan vóór 27 november a.s. door te mailen naar sollicitatie@uvw.nl. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 1 december a.s.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Marianne Krug, programmaleider Moderne Overheid, via mkrug@uvw.nl of 06 51 74 90 09. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Tamara Middelkoop via 06-13 60 81 22.

Informatie over de Unie van Waterschappen kun je vinden op www.uvw.nl en over het Waterschapshuis op www.hetwaterschapshuis.nl. Meer informatie over de waterschappen is te vinden op www.waterschappen.nl.