Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 16 uur

Salaris: Min € 3685 – Max 5145 (S11)
Contract: Het betreft een detachering voor minimaal 1 jaar vanuit je huidige overheidsinstantie

Heb jij een juridische achtergrond? En wil je graag je horizon verbreden door jouw kennis in te zetten om waterschappen te helpen met hun digitaliseringsopgave? Dan voel jij je als Analist Wet- en Regelgeving bij Het Waterschapshuis als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Waterschapshuis werkt in een complexe en snel veranderende omgeving. Op het gebied van ICT bevorderen we actief samenwerking tussen waterschappen en andere overheden in de watersector. Dat doen we in waterschapsoverstijgende ICT-projecten waarin we op basis van de WILMA-referentiearchitectuur werken. De WILMA staat voor Waterschaps Informatie & Logisch Model Architectuur en kan gebruikt worden als een ‘modelwaterschap’.
Ieder waterschap kan uit de WILMA putten en het toepassen op de eigen situatie. Dat maakt dat we makkelijker kunnen sturen op gemeenschappelijke (strategische) doelen en ontwikkelingen, waarvan nieuwe wet- en regelgeving een belangrijk onderdeel is.

Nieuwe wet- en regelgeving zorgt vaak voor grote aanpassingen op de digitaliseringsopgave van de waterschappen. We willen waterschappen dan ook actief ondersteunen om die impact inzichtelijk te maken, waardoor we er samen grip op kunnen houden. Als Analist Wet- en Regelgeving houd jij je bezig met alle relevante wet- en regelgeving waarmee de waterschappen geconfronteerd kunnen worden. Concreet omvat je afwisselende takenpakket onder meer:

  • Het uitvoeren van analyses waarmee de impact van de nieuwe wet- en regelgeving op de processen van de waterschappen vastgesteld kan worden.
  • Het toetsen van de impact aan de hand van de WILMA, waarmee je een compleet beeld creëert van de impact die dergelijke wijzigingen hebben op de processen van de waterschappen.
  • Het uitwerken van de mogelijkheden die de gewijzigde architectuur biedt op het gebied van subsidies.
  • Het uitbrengen van advies aan de waterschappen over de impactanalyses en gewijzigde architectuur, en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.

Hier stroom je in

Je doet je werk niet alleen: je hebt veel contact met de collega’s van de Unie van Waterschappen en de architecten van de waterschappen. Ook maak je deel uit van team WILMA, dat bestaat uit technisch managers, architecten, community manager en de projectleider.

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een hbo/wo-werk- en denkniveau met een juridische achtergrond.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring
  • Ervaring op het gebied van informatievoorziening.
  • Het vermogen om complexe juridische teksten te vertalen naar begrijpelijke taal en deze helder en eenduidig te formuleren.
  • Het vermogen om goed samen te werken, aangezien dit de belangrijkste factor voor succes is binnen onze organisatie.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 11.
De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal een jaar. Het Waterschapshuis kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Waterschapshuis biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

De kracht van samen

Het Waterschapshuis is de overkoepelende ICT-dienstverlener voor de 21 verschillende waterschappen door heel Nederland. Vanuit een regie- en uitvoeringsrol helpen we hen stappen te maken in de digitale transformatie. Of het nu gaat om big data, robotisering, de inzet van drones of AI; wij faciliteren waar nodig en delen de opgedane kennis, zodat elk waterschap daarvan kan profiteren. Het Waterschapshuis werkt programmagestuurd: medewerkers in de diverse programma’s blijven in dienst van hun eigen waterschap en werken een aantal uur per week in hun programma. Daarnaast hebben we nog een aantal vaste medewerkers in dienst bij Het Waterschapshuis, voornamelijk in specialistische, coördinerende of ondersteunende rollen.

Maak jij werk van water?

Solliciteren kan vóór 6 december a.s. via onderstaande button. Vergeet niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je z.s.m. weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Sandra van Deelen via s.vandeelen@hetwaterschapshuis.nl of 06 13 51 10 38. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager,
via 06 38 05 72 34.