WATERINNOVATIEFESTIVAL EN WATERINNOVATIEPRIJS

Heb je ook weer zo’n zin in een festival? Wij ook! Daarom kondigen we met veel plezier aan dat het Waterinnovatiefestival op donderdag 2 december 2021 plaatsvindt. De Unie van Waterschappen organiseert dit festival om het jaar voor de échte waterfanaten. Ook dit jaar zijn we vanuit het Waterschapshuis weer medeorganisator, net als de Nederlandse Waterschapsbank en STOWA. Bijzonder dit jaar is dat Winnovatie - het samenwerkingsplatform dat wij uitrollen onder alle waterschappen - dit jaar gebruikt wordt om inzendingen voor de Waterinnovatieprijs in te dienen.

Ding mee naar de Waterinnovatieprijs!

Een vast programmaonderdeel van het Waterinnovatiefestival is de uitreiking van de Waterinnovatieprijs. De Unie heeft de prijs voor innovatieve waterprojecten onder de loep genomen en dit zijn de 4 categorieën waarin je mee kunt doen:

 • Aanpassen aan weersextremen
  Innovaties die bijdragen aan het versneld klimaatadaptatief- en robuust maken van Nederland.
 • Klimaatneutraliteit
  Innovaties die de waterschappen helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Circulaire en energiebesparende innovaties.
 • Gezond water en een gezonde bodem
  Innovaties die de waterkwaliteit, bodemkwaliteit en biodiversiteit bevorderen.
 • Waterschap van de toekomst
  Innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van waterschappen naar nóg toekomstgerichtere overheden. Dit kunnen innovaties zijn op het gebied van digitalisering, open overheid, personeelsbeleid en de rol als maatschappelijke omgevingspartner.

Via Winnovatie.nl

Nieuw dit jaar is dat de waterschappen hun inzendingen doen via Winnovatie.nl. Winnovatie is namelijk hét samenwerkingsplatform voor de waterschappen. Vanuit het Waterschapshuis faciliteren we dit platform, dat eigenlijk uit twee delen bestaat. Op het besloten platform op winnovatie.ws wordt veel kennis gedeeld en gaan de waterschappen samen uitdagingen aan in de vorm van challenges. Op Winnovatie.nl kan iedereen in de innovatie-etalage zien welke innovatieve projecten er zijn. Daarnaast is er een pagina met openbare challenges waar alle frisdenkers van Nederland over mee kunnen denken. Samen weten we tenslotte meer. 

Om indienen en stemmen via Winnovatie.nl mogelijk te maken verschijnt er binnenkort het kopje Waterinnovatieprijs in de menubalk. Houdt Winnovatie.nl dus in de gaten!

Winnovatie logo

START INZENDING
Gebruik de zomermaanden om alvast na te denken welke innovatieve waterprojecten van jou een podium verdienen tijdens het Waterinnovatiefestival. Eind augustus ontvang je bericht met een link naar de website om je projecten in te zenden.

Noteer donderdag 2 december alvast in je agenda voor het Waterinnovatiefestival én de uitreiking van de Waterinnovatieprijs.
Dat kan ook direct via deze link.

We wensen je een mooie zomer en kijken uit naar een hernieuwde ontmoeting!